Uppgifter: SHL-klubbens möte med drömvärvningen – men får nu konkurrens av ligarivalerna

Uppgifter: SHL-klubbens möte med drömvärvningen – men får nu konkurrens av ligarivalerna

De är på jakt efter drömvärvningen.
Nu har Färjestads GM och sportchef landat i Schweiz för att träffa Magnus Nygren.
Samtidigt kommer uppgifter om konkurrens från andra SHL-rivaler, enligt Värmlands Folkblad.

I kväll möts schweiziska lagen Davos och Fribourg i NLA. Ett ganska anonymt möte för oss svenskar.

Färjestad i Schweiz

Men inte för Färjestad som har sin GM Peter Jakobsson och sportchef Thomas Rodin på plats uppe på läktaren för att titta på matchen. När resten av laget åker till Göteborg för SHL-match mot Frölunda har den sportsliga ledningen ett specialuppdrag.

171211 Sveriges Magnus Nygren under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 11 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Duon ska träffa drömvärvningen Magnus Nygren, rapporterar Värmlands Folkblad.
– Det stämmer. Vi kommer se Davos-Fribourg i kväll. Självklart är vi här på grund av Magnus Nygren och tänker såklart träffa honom och prata med honom, hur han ser på framtiden. Sen ska vi se Zürich-Lugano i morgon, men det är mest för att det är en häftig hockeymatch, bekräftar GM Peter Jakobsson för lokaltidningen.

Stort SHL-intresse

Men Nygren själv har dock ingen aning om att FBK är på besök.
– Nej, det vet jag helt ärligt inget om. Jag har kontrakt med Davos en säsong till, det är det jag är inställd på nu. Sen vet alla att jag har en out-klausul som gör att jag kan bryta kontraktet fram till den 31 januari. Men jag vill helst ha en lösning på allt, på ett eller annat sätt, tidigare än så för att själv kunna få lugn och ro, säger han till VF.

171110, Ishockey, Karjala Cup, Kanada – Sverige: Magnus Nygren #32, Sweden during their Icehockey Karjala tournament Canada -Sweden match in Hartwall Arena 10. November 2017 in Helsinki, Finland.(Newspix24/Matti Matikainen) © Bildbyrån

29-åringen, som gjort 253 SHL-matcher för Färjestad, meddelar också att han ännu inte fått något kontraktserbjudande från FBK. Och Färjestad är heller inte den enda svenska klubben som jagar Nygren.

Enligt uppgifter hos lokaltidningen har flera andra SHL-toppklubbar visat intresse för utlandsbacken och uppvaktar honom intensivt.
– Jag vet om att det finns intresse. Men fortfarande, mitt fokus ligger på Davos. Jag kan inte hålla på och tänka på massa andra klubbar, det är det som man har sin agent till. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt här och det är där landet ligger, säger Nygren i intervjun.

LÄS MER: SHL-klubben agerar efter blytunga tappet – lovar nu nyförvärv: ”Ingen hemlighet…”