Klart: SHL-klubbens fina trippelvärvning – spänner musklerna inför kommande säsong

Klart: SHL-klubbens fina trippelvärvning – spänner musklerna inför kommande säsong

Först blev Mantas Armalis klar för en återkomst till Djurgården.
Sedan presenterade SHL-klubben ytterligare två nyförvärv.
Även lovande Linus Andersson och succébacken Tobias Ekberg har skrivit på.

Djurgården spänner verkligen musklerna inför kommande SHL-säsongen. Och har offentliggjort en spännande trippelvärvning.

Klar för SHL-laget

Först presenterades nyförvärvet Mantas Armalis som återvänder till Djurgården igen. 27-åringen lämnade Dif 2016 för spel i AHL och San Jose Barracuda.

Mantas Armalis, Djurgården, SHL
200305 Skellefteås målvakt Mantas Armalis under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 5 mars 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Sedan dess har det blivit spel i KHL hos Dinamo Riga och målvakten kommer närmast från två säsonger i SHL med Skellefteå AIK. Men nu gör han comeback i Stockholm igen.

Värvar från SHL-rival

Därefter presenterade Djurgården ytterligare två värvningar till kommande säsong. Succébacken Tobias Ekberg och unge forwarden Linus Andersson har skrivit på var sitt tvåårskontrakt med SHL-laget.

Tobias Ekberg, Djurgården, SHL
200215 Malmö Redhawks Tobias Ekberg jublar efter slutsignalen under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Djurgården den 15 februari 2020 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115.

26-årige Ekberg kan bli ett riktigt kap och värvas från SHL-konkurrenten Malmö Redhawks.
– Tobias har, i våra ögon, under den senaste säsongen varit en av de bästa backarna i SHL sett till spelet i fem mot fem. Tobias är väldigt duktig på skridskorna och noggrann i sitt spel, såväl i passningsspelet som i sin positionsförmåga på isen, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

”Fantastiskt bra”

Ekberg noterades för 11 poäng på 51 matcher senaste säsongen och ser mycket fram emot att få representera Dif.
– Det känns fantastiskt bra att komma till Djurgården. Ett helt rätt val för mig. Jag ser fram emot att spela inför fansen på Hovet. Det var den jobbigaste bortamatchen i mina ögon, så skönt att få slippa vara bortalag på Hovet, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.

Medan 20-årige Andersson hämtas in från Vita Hästen efter att ha imponerat rejält den gångna säsongen i HockeyAllsvenskan. Då forwarden gjorde fina 35 poäng på 48 matcher.
– Det känns intressant och spännande. Djurgården är en så stor förening och när jag fick förslaget så kändes det som ett ”once-in-a-lifetime”. När man väl får en chans att spela för Djurgården så tar man den, säger Andersson till klubbens webbplats.

Linus Andersson har tidigare spelat i SHL med Skellefteå AIK och står noterad för 19 matcher i högstaserien. Nu återvänder han alltså till SHL igen.

LÄS MER: Bekräftat: Han lämnar SHL-toppklubben – nu visar konkurrenten stort intresse