Bekräftat: Han lämnar SHL-toppklubben – nu visar konkurrenten stort intresse

Nu har Markus Svensson bestämt sig för att lämna Färjestad.
Kontraktet går ut efter säsongen och 35-åringen kommer inte förlänga.
Nu visar en SHL-konkurrent intresse för veteranmålvakten, enligt Värmlands Folkblad.

Inför den här säsongen var Markus Svensson uttalad förstamålvakt i Färjestad. Men så blev det inte när 35-åringen istället blev utkonkurrerad av 14 år yngre Arvid Holm.

Lämnar SHL-laget

Svensson hade verkligen en tung säsong i FBK-målet och noterades för en räddningsprocent på bara 88,4 samtidigt som han släppte in 3,03 mål per match. Efter den här avslutade säsongen går veteranens kontrakt i Färjestad ut och nu har han bestämt sig för att lämna klubben.

Markus Svensson, Färjestad
200222 Färjestads målvakt Markus Svensson inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 22 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Efter två säsonger i Karlstad bekräftar målvakten nu för lokaltidningen Värmlands Folkblad att det inte blir något mer spel i FBK.
– Eftersom jag hade utgående kontrakt förstod jag ganska snabbt när säsongen började lida mot sitt slut att jag nog inte skulle bli kvar eftersom jag inte hörde något från FBK. Men det är så det funkar i den här branschen, inga konstigheter. Jag är oerhört tacksam för dessa två år. Det har varit väldigt roligt att spela här, säger han till tidningen.

De visar intresse

Nu visar en SHL-konkurrent intresse för 35-åringen. Oskarshamns general manager Thomas Fröberg bekräftar att man överväger Svensson inför kommande säsongen.
– Jag kan säga som så att han är en av tre som vi är intresserade av. Jag har dock inte pratat med Markus eller hans agent men visst finns det ett intresse. Vi är ute efter en förstamålvakt och i och med att Markus varit i klubben förut så är det en liten fördel, säger Fröberg till VF.

Markus Svensson, Färjestad
200215 Färjestads målvakt Markus Svensson under introduktionen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Brynäs den 15 februari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Den rutinerade målvakten representerade IKO både som junior och spelade två säsonger i HockeyAllsvenskan med laget 2006-08. Även säsongen 2011/12 var Svensson utlånad från AIK till Oskarshamn.

Så det finns helt klart en naturlig koppling för 35-åringen. Målvakten har tidigare även vaktat kassen i KHL-laget Spartak Moskva, Skellefteå AIK, Malmö Redhawks och Almtuna.

LÄS MER: Klart: SHL-klubbens stora vårstädning – hela sju(!) spelare får lämna laget omedelbart