Stora drömvärvningen bekräftad – stjärnan skriver långt kontrakt med SHL-storklubben

Frölunda har säkrat sin drömvärvning.
Poängkungen Jan Mursak återvänder till SHL.
– Det var ett lätt beslut, säger han till klubbens hemsida.

Jan Mursak har bara gjort 15 matcher för Frölunda tidigare under karriären – men han är väl ihågkommen hos Göteborgs-klubbens supportrar. Och det är lätt att förstå varför.

Återvänder till SHL

32-åringen gjorde då sanslösa 20 poäng, alltså på ynka 15 matcher, innan han lämnade för spel i Schweiz. De senaste två säsongerna har han spelat i Bern, men nu är han klar för en återkomst.

Jan Mursak, Frölunda
180321 Frölundas Jan Mursak under uppvärmningen inför kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 21 mars 2018 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92005

På tisdagen presenterades han åter för Frölunda.

– Jag blev glad när Frölunda ville ha tillbaka mig och det var ett lätt beslut. Jag vill vinna fler titlar och jag hoppas kunna bidra igen, säger han till klubbens hemsida.

Skriver långt kontrakt

Kontraktet är skrivet på hela tre år.

– Det är en grym kille som vi hållit kontakten med – vi trivdes med varandra sist han var här. Jan är en toppcenter som är bra åt båda håll och en vältränad och driven kille, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Jan Mursak, Frölunda
180323 Frölundas målvakt Johan Gustafsson jublar ihop med Jan Mursak, Joel Lundqvist och John Nyberg efter segern i kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 23 mars 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Jan Mursak säger även att det var ”ett svårt beslut” att lämna Frölunda förra gången.

– I Frölunda kände jag för första gången i karriären att jag passade in. Jag gillade stan, föreningen och laget, men fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt hade jag en känsla av att jag skulle komma tillbaka, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!