Klart: SHL-klubbens drag – värvar in NHL-meriterade forwarden

Växjö Lakers har gjort klart med ännu en värvning.
Den här gången har SHL-laget plockat in NHL-meriterade Casey Bailey.
– En forward med bra storlek och mycket bra arbetsmoral, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson i ett uttalande.

Växjö har helt enkelt bestämt sig för att värva sig ur krisen och den svaga säsongsinledningen. I dag blev det klart med nästa värvning och det blir NHL-meriterat den här gången.

SHL-klubben värvar

28-årige Casey Bailey har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen med Växjö.
– Jag kunde inte vara mer förväntansfull än vad jag är över att få komma till Sverige och Växjö Lakers organisation. Jag ser fram emot att få komma på plats och göra allt jag kan för att bidra till laget, säger nyförvärvet till klubbens officiella webbplats.

Casey Bailey, Växjö
Ottawa Senators, from left, Casey Bailey, Guillaume Lepine, Andreas Englund, Phil Varone, and Nick Paul celebrate a goal in front of Toronto Maple Leafs’ Nazem Kadri during the second period of a preseason NHL hockey game in Halifax, Canada, Monday, Sept. 26, 2016. (Darren Calabrese/The Canadian Press via AP)

Forwarden är född och uppvuxen i Alaska och har spelat NHL-hockey med både Toronto Maple Leafs och Ottawa Senators. Det har blivit totalt 13 NHL-matcher och 206 AHL-matcher för den tunge pjäsen på 191 centimeter och 88 kilo.

Direkt från AHL

Närmast kommer Bailey från AHL-laget Charlotte Checkers, farmarlag till Carolina Hurricanes.
– Casey är en forward med bra storlek och mycket bra arbetsmoral. Inte utpräglad åt något håll utan kan bidra både offensivt och defensivt. Vi får in en spelare som kommer göra vår line up lite djupare, säger sportchefen Henrik Evertsson om nyförvärvet.

Casey Bailey, Växjö
191116 Växjös spelare jublar efter vinsten i ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Färjestad den 16 november 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Växjö meddelar att 28-åringen väntas ansluta till laget först på onsdag och sedan kan han vara redo för SHL-debuten så snabbt som möjligt. Växjö möter HV71 på hemmaplan på torsdag och sedan väntar derby mot Oskarshamn på lördag.

LÄS MER: Officiellt: Toppvärvningen lämnar nu SHL-klubben – helt klar för ligakonkurrenten