Officiellt: Toppvärvningen lämnar nu SHL-klubben – helt klar för ligakonkurrenten

Mathew Bodie värvades som en toppback.
Men efter bara 17 matcher lämnar han Växjö – för ligakonkurrenten Oskarshamn.
– Vi är säkra på att han kommer kunna hjälpa laget både offensivt och defensivt, säger sportchefen Daniel Stolt.

Växjö storsatsade inför säsongen, och värvade i somras in en rad profilerade namn. En var Mat Bodie, som med tunga meriter från AHL och KHL, plockades in som en tilltänkt toppback.

Lämnar Växjö

Men Bodie har, precis som hela Lakers, haft det riktigt tungt. Backen har spelat 17 matcher och bara stått för tre poäng, samtidigt som Växjö ligger elva i tabellen.

191031 Växjös Matthew Bodie deppar efter 2-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 31 oktober 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Nu står det klart att backen lämnar. Efter en tids spekulationer blev det under måndagen klart att Bodies tid i Växjö är räknad.

Klar för ligarivalen

I stället kommer han tillbringa resten av säsongen i Oskarshamn.

–  Med Mathews sätt att spela är vi säkra på att han kommer kunna hjälpa laget både offensivt och defensivt. Vi är glada att vi hittat en lösning med Växjö, säger sportchef Daniel Stolt.

191031 Växjös Matthew Bodie deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 31 oktober 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Kontraktet är alltså skrivet för denna säsong.

– Jag ser fram emot att spela i Oskarshamn och har pratat med ett par spelare som varit i klubben tidigare. De jag pratat med har bara haft bra saker att säga om både föreningen och staden. Jag är förväntansfull och hoppas kunna hjälpa laget på alla sätt jag kan, säger Bodie.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!