Henke Larsson öppnar upp om stora sorgen: ”Då tänker jag på honom varje gång…”

För tio år sedan gick Henrik Larssons lillebror bort.
Nu öppnar landslagslegendaren upp om stora sorgen.
– Det är först de senaste två åren som jag blivit okej med att han är där han är, säger ”Henke” i podcasten Nemo möter en vän.

Det var i juni 2009, direkt efter en VM-kvalmatch mot Danmark, som Henrik Larsson fick dödsbeskedet. Landslagslegendarens lillebror hade gått bort.

Henrik Larssons sorg

Nu har det gått 10 år sedan det hemska och ”Henke” öppnar upp om den stora sorgen samt hur mycket han tänker på brorsan.
– När jag hör en låt, när jag ser nånting eller när jag bara tittar ut på gräsmattan framför vårt hus där vi spelade fotboll en midsommar. Jag ser hur han och min bästa kompis lillebror går iväg. Det är ett fint minne, ett härligt minne. Då var han nykter. Jag tänker på honom varje gång jag kör förbi kyrkogården inte så långt härifrån, han är begravd där uppe. Jag tänker väldigt mycket på honom, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Henrik Larsson, Helsingborg
190616 Henrik Larsson intervjuas av media efter att han presenterats som ny tränare under en presskonferens med Helsingborg den 16 juni 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35635

48-årige Henrik Larsson berättar även att det är först de senaste två åren som han känner sig okej med allt det som hände.
– Det är inte så att jag kan se det med glädje, men jag kan ha ett smajl när jag tänker på honom. Det kunde jag inte innan. Men frågar du mina föräldrar så lider de fortfarande och mår väldigt dåligt över det, säger Henke i podden.

Henke Larsson klubblös

Lillebror Larsson förlorade kampen mot ett långvarigt drogmissbruk för tio år sedan.
– När man är nere i den skiten, men har fått kraft för att börja ta sig uppåt igen, då kommer det så jäkla mycket hinder på vägen som till slut slår undan benen igen. Där måste vi som samhälle titta om vi kan hjälpa till på något annat sätt. Det kan ta väldigt lång tid att få hjälp, berättar Henke.

Henrik Larsson, Helsingborg
190822 Helsingborgs tränare Henrik Larsson deppar under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan Oskarshamn och Helsingborg den 22 augusti 2019 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

Henrik Larsson är just nu klubblös efter att ha lämnat Helsingborg i början på hösten. Nyligen var landslagslegendaren högaktuell för tränarjobbet i engelska Southend men det blev aldrig av och han fortsätter leta efter ny klubb att träna.

LÄS MER: VM 94-hjälten Tomas Brolins stora kritik mot Ibrahimovic: ”Zlatan har fel, ganska mycket fel”