Uppgifter: SHL-klubbens stora förändring – han kan ta över som ny tränare

Uppgifter: SHL-klubbens stora förändring – han kan ta över som ny tränare

HV71 ser ut att göra stora förändringar i tränarbåset.
Enligt Expressen så kan Stephan ”Lillis” Lundh lämna efter säsongen.
Men SHL-klubben ska redan ha bestämt vem ersättaren är.

Stephan ”Lillis” Lundh är en av Sveriges mest meriterade, aktiva tränare. Han gjorde sitt första uppdrag i ett SHL-bås 1990, då som assisterande för Djurgården, och han är i dag huvudtränare för HV71.

Han kan ta över

”Lillis” gör sin andra säsong som huvudtränare för klubben, efter att dessförinnan gjort tre säsonger som assisterande. Men han har ett utgående kontrakt, och till nästa säsong kan HV71 göra stora förändringar i båset.

190131 HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm och HV71:s tränare Stephan Lundh efter ishockeymatchen i SHL mellan Mora och HV71 den 31 januari 2019 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Enligt Expressen så kan Nicklas Rahm då ta över som huvudtränare. Rahm gör sin tredje raka säsong som assisterande tränare för klubben, men kan nästa år, om klubben väljer att sparka ”Lillis”, få sitt första huvuduppdrag.

Legendaren kan kliva in

Nicklas Rahm var assisterande tränare i Växjö från 2013 till 2016, och var med och vann SM-guld med klubben 2015. Sedan dess har han alltså varit i HV71, och även där har han ett SM-guld från 2016, men är nu alltså ”högaktuell” för ett nytt jobb.

190119 HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm och tränare Stephan Lundh i samtal under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 19 januari 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Expressen skriver även att en ny assisterande tränare kan vara på väg in, om Rahm skulle få huvudansvaret. Det rör sig då om HV71-legendaren Pelle Gustafsson, som har tröjan hissad i Kinnarps Arena men som i dagsläget är huvudtränare för HC Dalen i Hockeyettan.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!