Klart: SHL-klubben vinner kampen – poängkungen har skrivit på

.

Lukas Zetterberg har varit hett eftertraktad i SHL.
Nu står det klart att Brynäs vinner kampen om forwardens signatur.
– Han står rätt i banan och har näsan för mål, säger klubbens sportdirektör Andreas Dackell.

Lukas Zetterberg har haft en riktig genombrottssäsong. I Västerås stod forwarden för totalt 49 poäng på 56 matcher och var en av lagets absolut främsta spelare i jakten på en SHL-plats.

Lukas Zetterberg klar för Brynäs

Redan under säsongen visade flera SHL-klubbar intresse för 22-åringen, någonting även hans agent bekräftade.

Västerås Lukas Zetterberg jublar efter 5-2 under ishockeymatchen i slutspelsserien av Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Karlskrona den 20 mars 2019 i Västerås. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Även klubbar utomlands ska ha hållit ett öga på Zetterbergs utveckling, men det blir det inget av.

Dackell: ”Har näsan för mål”

Nu står det klart att han stannar i Sverige. Under onsdagsförmiddagen presenterades forwarden som Brynäs andra nyförvärv inför hösten.

Zetterberg har skrivit på ett kontrakt över två säsonger.
— Framför allt kommer han bidra med målskytte. Han har den spetskompetensen. Han står rätt i banan och har näsan för mål. Vi hoppas och tror att han kan utveckla det ännu mer här hos oss, säger sportdirektören Andreas Dackell om sitt senaste tillskott i laget.

Lukas Zetterberg sågs som en av Sveriges absolut främsta talanger på juniornivå och får nu alltså chansen i SHL för första gången i karriären.

”Kommer göra allt för att vara redo”

Forwarden har meriter från spel i Juniorkronorna och tidigare representerat både Timrå och Tingsryd.

Årets säsong blev avgörande för Brynäs i och med värvningen av Zetterberg, som är laddad inför sin första säsong i Sveriges bästa hockeyliga.
– Jag ser verkligen fram emot att komma igång. Det ska bli otroligt roligt. Att få sajna sitt första SHL-kontrakt är något man krigat för hela livet och jag ska göra allt jag kan för att bidra på den här nivån. Jag vill göra det så bra som möjligt och kommer göra allt i sommar för att vara redo när det drar igång i höst, säger han till klubbens hemsida.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Profilen rasar mot SHL-klacken: ”En skam för svensk idrott”

Här briljerar Conny Strömberg på nytt – med kaxigaste straffen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);