Profilen rasar mot SHL-klacken – efter nya förlusten: ”En skam för idrotten!”

.

Luleåklacken skanderade ”Chicken Shinnimin och ”filmare” åt Brendan Shinnimin under SM-kvartsfinalen igår.
Det får nu Växjös tidigare VD och ordförande Anders Öman att rasa och kallar Luleåfansen ”slödder” och ”idioter”.
– De får göra vad de vill, säger Shinnimin om fansen till Sportbladet efter matchen.

Växjö är riktigt illa ute i SM-slutspelet. De regerande mästarna åkte på den tredje raka förlusten mot Luleå och är nu piskade till att ta hem fyra raka segrar.

Tredje raka segern för Luleå

Luleå vann det tredje mötet med 4-0 efter bland annat tre mål i numerärt underläge. Det andra efter att Växjö-stjärnan Brendan Shinnimin åkt på en utvisning och Luleå-fansen var inte sena med att svara.

Under matchen skanderade Luleås klack bland annat ”Chicken Shinnimin” och ”filmare” åt kanadensaren.

Rasar mot Luleåklacken – efter Shinnimin-ramsa

Redan i grundserien hade Shinnimin och Luleås klack sina duster efter att stjärnan pekat finger åt supportrarna och senare anmäldes och stängdes av.

Men efter ramsorna som ljöd i Coop Norrbotten Arena gick Växjös förre VD och ordförande Anders Öman loss.

På Twitter gick näringslivsprofilen, som i dag inte har några officiella uppdrag i Växjö, till stenhård attack mot Luleås fans.

”Det Luleås klack skriker är fan i mig en skam för idrotten. Så fruktansvärt låg nivå och det visar på ett lag med stöd av fullständiga idioter. Vet att jag nu kommer bli påhoppad av Luleåfans, men det är det värt. Slödder och dåliga vinnare behöver inte hyllas. Idioter”, skriver Öman på Twitter.

Shinnimin: ”Det ger mig energi”

Efter matchen fick Shinnimin höra om Ömans rant på Twitter. Att fansen skriker åt honom ser han snarare som någonting positivt.
– Det är bra, det ger mig energi. Tack för det. Det är ganska häftigt när alla på bortaplan skriker ens namn, berättar forwarden till Sportbladet och säger att han inte stöttar Ömans ordval.

Växjöcoachen Sam Hallam får också svara på frågor om utspelet.

https://twitter.com/Anders63Oman/status/1110633383313457157

Inte heller han är överens med Öman.
– Nej, det kan jag inte tycka. Någonstans kommer det killar som Brendan Shinnimin och rör upp känslor. Innan kanske de hette Per Ledin och spelade i en Luleåtröja. Sedan förstår jag, i dagens samhälle, där vi ska vara så otroligt omhuldande och ingen får titta på någon annan, så rimmar det illa med samhällsdebatten vi har nu, säger han till Sportbladet.

Växjö och Luleå möts på nytt under torsdagen i Vida Arena. Fjolårsmästarna är piskade till att vinna – annars tar säsongen slut redan innan april har börjat.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Modofansens klockrena kupp – i värsta rivalens arena

Kultliraren Sergei Fokin lämnade rampljuset och försvann – det här gör han i dag

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);