Klart: Poängkungen återvänder till Sverige igen – skriver på för SHL-klubben

Klart: Poängkungen återvänder till Sverige igen – skriver på för SHL-klubben

Han öste in poäng för AIK i HockeyAllsvenskan.
Nu återvänder Anton Holm till svensk hockey igen.
I dag blev det klart att han skrivit på Skellefteå AIK och gör debut i SHL.

Skellefteå AIK väljer att agera och förstärka forwardssidan inför slutspurten i SHL. I dag blev det klart att man värvar poängkungen Anton Holm till laget.

Klar för SHL-laget

29-årige forwarden kommer näsmast från finska TPS och har skrivit på för resten av säsongen.
– Anton är en stor och stark forward med ett fantastiskt bra skott som gjort det bra i Allsvenskan under många år, så det ska bli kul att se vad han går för i SHL. Han är en laglojal spelare som kommer passa in bra i gruppen, säger klubbens general manager Erik Forssell i ett pressmeddelande.

Anton Holm, AIK
190123 AIK:s Anton Holm inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och AIK den 23 januari 2019 i Södertälje. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Holm har tidigare tillhört BIK Karlskoga, Södertälje och AIK och öst in poäng i HockeyAllsvenskan. Senaste säsongen i AIK blev det imponerande 38 poäng på 39 matcher säsongen 2018/19.

Gör nu debut i SHL

Men nu blir det alltså debut i SHL-sammanhang för Nacka-sonen.
– Det blir en spännande utmaning att se vart man står men jag ska försöka göra det bästa av situationen och bara gå ut och köra, säger han till klubbens officiella webbplats.
– Det ska bli grymt kul att komma till Skellefteå. En så fin klubb med så stark historia. Jag blev riktigt glad när de visade intresse och är oerhört motiverad inför detta.

Anton Holm, AIK
190111 AIK:s Anton Holm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Västervik den 11 januari 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Anton Holm kommer också att återförenas med tidigare AIK-lagkamraten Jesper Frödén i Skellefteå och nu spela tillsammans för ett annat AIK.
– Jag pratade lite med honom innan och det ska så klart bli kul att spela tillsammans igen. Jag ser fram emot att träffa honom och hela laget, säger Holm i sitt första uttalande.

LÄS MER: Klart: SHL-klubbens oväntade drag – trejdar(!) till sig NHL-meriterade svensken