Klart! Leksand värvar från värsta rivalen(!): "Han är absolut toppklass i SHL"

Klart! Leksand värvar från värsta rivalen(!): ”Han är absolut toppklass i SHL”

.

Ryktet kom för någon dag sedan – och nu är det klart.
Leksand lyckas värva från ärkerivalen Mora och har skrivit kontrakt med finske toppmålvakten Janne Juvonen.

Ända sedan Leksand snuvade ärkerivalen Mora på SHL-platsen och segrade i play off-dramat så har livet inte varit lätt för degraderade Morasupportrarna. Nu gör Leksand livet surt igen – genom att sno åt sig en av Moras bästa spelare.

Lämnar Mora för Leksand

I november lämnade Janne Juvonen Österrike och skrev på för Mora i SHL. Där blev det 28 matcher för finländaren som imponerade rejält och noterades för en räddningsprocent på 92,32%.

Nu gör 24-åringen den så oerhört känsliga flytten och lämnar Mora för Leksand och stannar därmed kvar i SHL. Finländaren har skrivit på ett tvåårskontrakt till och med säsongen 2020/21.
– Jag är verkligen glad att bli en del av Leksands IF. Det är inte den största orten men jag tror att det blir en starkare sammanhållning på ett sådant ställe. Jag har fått en bra bild av Leksands IF. Det är en traditionsrik förening och jag har hört mycket om supportrarna runt om i Sverige. I mitt spel ser jag skridskoskickligheten och spelförståelsen som mina största styrkor och jag försöker fånga och hantera pucken utan onödiga returer. Vi verkar få ett starkt lag till säsongen, och får vi en bra start och ett sammansvetsat gäng som arbetar för varandra kommer vi få en bra vinter!, säger Juvonen i sitt första uttalande.

Janne Juvonen, Leksand
190221 Moras målvakt Janne Juvonen deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Mora 21 februari 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

”Absolut toppklass i SHL”

Leksand är även väldigt, väldigt nöjda med att knyta till sig en målvakt av Juvonens rang.
– Jag är jätteglad att vi lyckats knyta Janne Juvonen till Leksands IF på två år. Janne kom in i Mora under fjolårssäsongen och leverereade ett målvaktsspel i absolut toppklass i SHL. När det gäller processen att rekrytera Janne har jag och Jonas Levén diskuterat igenom det noga, samt tagit hjälp av andra utifrån att scouta Janne. Processen med att rekrytera en ny målvakt har pågått sedan vi blev klara för SHL, men det var samtidigt viktigt att det fick ta sin tid för att vi ska känna att beslutet blev 100 % rätt, och det gör det verkligen. Janne kommer att komplettera Axel Brage på ett perfekt sätt och de kommer att utgöra ett bra målvaktspar för oss i vinter, säger klubbens general manager Thomas Johansson till klubbens officiella webbplats.

Målvakter:
Axel Brage
Janne Juvonen

Backar:
August Berg
Calle Själin
Lucas Nordsäter
Filip Johansson
Daniel Gunnarsson
Mattias Karlson
Mattias Göransson
Johan Fransson

Forwards:
Jon Knuts
Oskar Lang
Tobias Forsberg
Mattias Ritola
Thomas Valkvae-Olsen
Linus Persson
David Rundqvist
Martin Karlsson
Sebastian Wännström
Daniel Olsson Trkulja
Fredrik Forsberg

LÄS MER: Petad i Leksand – nu uppges succébacken skriva på NHL-kontrakt

DRÖMBESKEDET: John Klingberg klar för VM-spel med Tre Kronor!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);