DRÖMBESKEDET: John Klingberg klar för VM-spel med Tre Kronor!

DRÖMBESKEDET: John Klingberg klar för VM-spel med Tre Kronor!

.

Tre Kronor får i sista stund en drömförstärkning till VM.
Backstjärnan John Klingberg, 26, är klar för spel i turneringen.

Tre Kronor har redan ett drömlag, med 19 klara NHL-spelare.

Backstjärnan ansluter

Spelare som Elias Pettersson, William Nylander, Patric Hörnqvist, Oliver Ekman-Larsson och Henrik Lundqvist kommer att ta på sig den blågula dressen under VM, som spelas i Slovakien – och nu är ytterligare ett drömnamn klart.

Sverige premiärspelar mot Tjeckien, ikväll, men cirka tolv timmar innan nedsläpp så står det nu klart att John Klingberg är klar för spel i turneringen.

John Klingberg, Tre Kronor
180512 Sveriges John Klingberg under ishockeymatchen mellan Slovakien och Sverige under ishockey-VM den 12 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92037

John Klingberg har varit med och tagit guld två år i rad med Tre Kronor, och får nu alltså chansen att bli historisk med ett tredje raka.

John Klingberg har gjort en supersäsong med sitt Dallas Stars, som efter en game seven-rysare mot St Louis Blues i NHL:s kvartsfinal dock fick se sig utslagna ur Stanley Cup-slutspelet.

Enorm backuppsättning

Redan under fredagsmorgonen kom uppgifter från Viasat om att Klingberg ska ha varit positiv till spel, och med hans ankomst har Tre Kronor hela turneringens kanske starkaste backuppsättning, bestående av Oliver Ekman-Larsson, Adam LarssonMattias EkholmErik GustafssonRobert Hägg och Markus Pettersson.

John Klingberg gjorde under säsongen 45 poäng på 64 matcher i grundserien, och var i slutspelet Dallas Stars i särklass en av lagets bästa spelare.

John Klingberg, Tre Kronor
180521 John Klingberg firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

På 13 matcher i Stanley Cup-slutspelet svarade han för imponerande nio poäng.

John Klingberg ansluter till Slovakien på måndag. Han missar därmed Tre Kronors två inledande matcher, mot Tjeckien och Italien (som spelas på söndag).

Sverige-Tjeckien har nedsläpp klockan 20.15 ikväll.

Dela om du tror på ett tredje raka VM-guld!