Klart: Jagade succéspelaren nobbar SHL-klubben – skriver på för rivalen istället

Han fostrades i Luleå men väljer nu att nobba en återkomst.
Istället har Oskarshamns succéspelare Oskar Nilsson valt en SHL-rival.
28-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Skellefteå AIK.

Redan i januari ryktades Oskar Nilsson till Luleå. Klubben där han slagit igenom som junior och även gjort SHL-debut.

Nobbar SHL-laget

Men i början av mars valde 28-årige backen att nobba en återkomst till Luleå igen. Nilsson, som gjort succé i ett annars så blekt Oskarshamn den här säsongen, väljer istället en SHL-konkurrent att flytta till.

Oskar Nilsson, SHL
200218 Oskarshamns Oskar Nilsson deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Oskarshamn den 18 februari 2020 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Nu står det klart att Oskar Nilsson flyttar till Skellefteå AIK till nästa säsong. Ett tvåårskontrakt är påskrivet och klart.
– Jag känner att jag kan ta med mig stora delar av mitt spel och utveckla det ännu mer, sedan har det ju varit en välbehövlig erfarenhet för mig på den här nivån så jag ska försöka ta med mig allt jag utvärderat som positivt. Framför allt uppspelsfasen, säger nyförvärvet till klubbens webbplats.

Väljer SHL-rivalen

Nilsson gjorde 7 poäng på 28 SHL-matcher under sin första ordinarie säsong i högstaserien i år. Nu ska han ta karriären till nästa nivå hos Skellefteå.
– Oskar är en spelskicklig back som kommer kunna bidra med sin karaktär. Han var en starkt bidragande orsak när Oskarshamn tog steget upp och vi tror att han har ytterligare en nivå i sitt spel, säger Skellefteås general manager Erik Forssell i ett pressmeddelande.

Oskar Nilsson, SHL
191230 Oskarshamns Oskar Nilsson under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Oskarshamn den 30 december 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Nilsson har vid sidan av Oskarshamn och Luleå även spelat i klubbarna Kiruna, Boden, Piteå och Asplöven tidigare under karriären. Samt fem säsonger i norska Frisk Asker.

LÄS MER: Klart: Han tar över SHL-klubben efter storsuccén – tillsammans med förre NHL-svensken