Jätterensningen i Frölunda – hela åtta(!) spelare får lämna klubben omedelbart

Jätterensningen i Frölunda – hela åtta(!) spelare får lämna klubben omedelbart

Det blev bara en sjundeplats för Frölunda i SHL den här säsongen.
Nu börjar lagbygget inför kommande SHL-säsongen.
Där allt börjar med en jätteresning och hela 8 spelare får lämna laget.

Hockeysäsongen är officiellt färdigspelad och det blir inget SM-slutspel för SHL-lagen. Därför börjar silly season i förtid och redan nu är lagbyggen inför kommande säsong i full gång.

Frölunda rensar

Regerande mästarlaget Frölunda kan sammanfatta en hockeysäsong med ännu en CHL-titel samt en sjundeplats i SHL-tabellen. När det nu återstår sex månader till SHL-premiären för nya säsongen så är truppbygget igång.

Frölunda, SHL
200310 Frölundas Simon Hjalmarsson jublar efter 0-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 10 mars 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92466

Frölunda startar även silly season med en rejäl rensning i truppen. I dag blev det klart att hela 8 spelare får lämna klubben.
– Vi har haft exit-samtal med hela truppen och de som inte blir kvar önskar vi lycka till i framtiden, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett officiellt uttalande på klubbens webbplats.

8 lämnar SHL-laget

De som får lämna är transatlanterna Brandon Gormley, Rhett Rakhshani, Karl Stollery, den unga trion Jacob Peterson, Jacob Moverare och Samuel Fagemo samt Oliwer Fjellström och Arvid Söderblom.
– Samuel och Jacob (Moverare) ska till NHL och Los Angeles Kings och vi önskar bägge stort lycka till. Jacob har haft en fantastisk utveckling hos oss och Samuel har varit något av en succé, säger sportchefen i pressmeddelandet.

Ryan Lasch, Frölunda
200303 Frölundas Ryan Lasch under värmningen innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Frölunda meddelar dessutom att klubben kommer att ha fortsatta diskussioner med storstjärnan Ryan Lasch och veteranen David Printz. Just Lasch har det ryktats en del om att han ska lämna Frölunda och det finns intresse från schweiziska klubbar.

Just nu har Frölunda kontrakt med 17 spelare till den kommande säsongen. Med två målvakter, fyra backar och elva forwards som stannar kvar i laget.

LÄS MER: SHL-klubbens enorma mardrömsbesked – flera storstjärnor lämnar: ”Kunde inte tacka nej…”