Stora skrällen: Tommy Salo nära nytt toppjobb inom svensk hockey – i kontakt med krisande storklubben

Tommy Salo är nära svensk elithockey igen.
Enligt Expressen är han i kontakt med AIK.
– Det är ett jobb jag hade kunnat tänka mig, säger legendaren.

Tommy Salo är en legendar inom svensk ishockey, och är en av landets mest meriterade målvakter. Som spelare hade han framgångsrika sejourer i såväl SHL som NHL, och vann dessutom VM och OS med Tre Kronor.

Kontaktad av AIK

Efter karriären höll Salo länge fast till hockeyn, såväl som sportchef och tränare. Men det var över fem år sedan han hade ett jobb inom Sveriges elitligor – men nu kan han vara på väg tillbaka.

940227 OS, Ishockey, final, Sverige – Kanada: Matchhjälten Tommy Salo med guldmedaljen. © Bildbyrån

I december tog han över division 2-laget Hedemora, som tränare, men nu kan han i stället vara nära ett sportchefsjobb i AIK. Det uppger Expressen.

Dementerar – men…

Tommy Salo medger att det är intressant.

– Det är ett jobb jag hade kunnat tänka mig. Ska jag hoppa på något, så ska det vara på en sådan nivå minst, säger Salo till tidningen.

190213 Tommy Salo poserar för ett porträtt under en pressträff med de tävlande i 11:e säsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

AIK hade ett blytungt år och kom på kvalplats i Hockeyallsvenskan, men kvalet hann aldrig spelas då säsongen stängdes ner i förtid. Nu kan klubben vara på väg att göra sig av med Anders Gozzi på posten, och Salo ska alltså blivit tillfrågad.

– Det är mer än jag visste, dementerar han dock, men fortsätter:

– Det skulle vara ett intressant lag, och jag är inte låst vid att bo i Hedemora på något sätt, utan är flyttbar om rätt jobberbjudande finns.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!