Klart! Förre SHL-profilens besked efter alla rykten – här spelar han nästa säsong

.

Han har representerat både HV71 och Brynäs i SHL.
Och det har ryktats väldigt mycket kring Juuso Hietanen.
Men nu har 31-åringen fattat sitt beslut om var han spelar nästa säsong.

Under slutet av 00-talet och början av 10-talet var Jusso Hietanen en riktig SHL-stjärna och dominerade längs blålinjen både i HV71 och Brynäs. 2011 lämnade finländaren Sverige för att flytta till KHL och har sedan dess aldrig lämnat Ryssland.

SHL-profilens beslut

33-åringen erkänner att det har funnits gott om intresse till nästa säsong men har nu tagit sitt beslut för var han spelar kommande säsong. Det blir ytterligare ett år i Dynamo Moskva.
– Det fanns olika alternativ, men Dynamo var det bästa. Jag har spenderat flera år i det här laget och fansen ger oss fantastiskt stöd, säger han till klubbens officiella webbplats.

Juuso Hietanen, KHL
170520 Sveriges Nicklas Bäckström blir tacklad av Finlands Juuso Hietanen i semifinalen mellan Sverige och Finland under ishockey-VM den 20 maj 2017 i Köln.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87458

Stannar kvar i KHL

Den OS-meriterade finländaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Dynamo Moskva och blir fortsatt trogen KHL.
– Jag är jätteglad. Jag och min familj älskar Moskva. Det är en härlig stad där vi trivs väldigt bra, säger Hietanen i ett uttalande.

Juuso Hietanen, KHL
140221 Sveriges Patrik Berglund tacklar Finlands Juuso Hietanen under semifinalen i herrarnas ishockey mellan Sverige och Finland vid OS i Sochi den 21 februari 2014.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 98080

Senaste säsongen stod Hietanen för 19 poäng på 55 matcher i Dynamo Moskva. Desto större poängproduktionen gjorde finländaren ändå i Sverige när han levererade hela 106 poäng på 218 matcher.

33-åringen har även spelat i finska klubbarna HPK och Pelicans.

LÄS MER: SHL-talangen lämnar – har skrivit på för NHL-klubben!

Svenskstjärnan stängs av efter tacklingen – missar Stanley Cup-finalen