Svenskstjärnan stängs av efter tacklingen – missar Stanley Cup-finalen

.

Oskar Sundqvist tacklade Boston Bruins Matt Grzelcyk mot sargen. 
Nu kommer beskedet att han stängs av.
Svenskstjärnan missar match tre av Stanley Cup-finalen mellan St Louis Blues och Bruins. 

Oskar Sundqvist har fått sitt stora genombrott i NHL den här säsongen.

Centern har, efter flera år där han varvat spel i NHL och AHL, varit given i St Louis Blues och fick göra hela 74 matcher i grundserien, där han svarade för fina 14 mål och totalt 31 poäng.

Stängs av efter tacklingen

I slutspelet har han växlat upp än mer, och varit en av Blues bästa spelare då man tagit sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Men nu kommer ett tungt besked för svensken.

Foto: Twitter

I match två mellan lagen, som spelades under natten mot torsdagen, så tacklade Sundqvist motståndaren Matt Grzelcyk hårt mot sargen.

I situationen fick han bara två minuters utvisning – men under torsdagen blev han förhörd av Department of Player Safety i NHL, och under natten kom beskedet att han stängs av i en match.

”Ser bara hans nummer”

Svensken missar därmed match tre i finalserien, som spelas natten till söndag.

”Sundqvist ser inget annat än Grzelcyks nummer under sekvensen när han jagar ikapp honom och det är förvisso ett faktum att Grzelcyks justerar sin kroppsställning precis innan han träffar honom, men det fråntar inte Sundqvists ansvaret för tacklingens beskaffenhet och den skada den orsakar”, skriver NHL i sin motivering, enligt Aftonbladet.

I skrivningen står det även:

”Sundqvist har tid att reagera på Grzelcyk rörelser och reagerar genom att vända in in Grzelcyks kropp. Det resulterar i en mer kraftfull tackling i övre delen av ryggen och huvudet, varpå huvudet forceras in i plexiglaset”.

Matt Grzelcyk kommer att missa match tre på grund av skador han ådrog sig efter smällen.

Matchserien mellan Blues och Bruins står 1-1.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!