KLART! Förre SHL-guldtränaren kliver in i svenska succélaget – i en helt ny roll

.

Han fick sparken av HV71 i vintras.
Nu har förre guldtränaren Johan Lindblom hittat nytt jobb.
48-åringen lämnar tränaryrket och är klar som ny klubbchef för succélaget Kristianstad.

2017 ledde Johan Lindbom HV71 till klubbens femte och det senaste SM-guldet. Men i vintras var det inte alls lika muntert och guldtränaren fick sparken av HV71 efter en tuff inledning på SHL-säsongen.

Nytt jobb för SHL-tränaren

Sedan dess har det varit tyst kring Lindbom som letat efter nytt tränarjobb. Men nu står det klart att han faktiskt lämnar tränaryrket och har hittat nytt jobb i succélaget Kristianstads IK.

Johan Lindbom, HV71
181124 HV71:s tränare Johan Lindbom under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och HV71 den 24 november 2018 i Malmö.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP115

48-åringen kommer att ta över som ny klubbchef hos nykomlingen i HockeyAllsvenskan. Detta bekräftar klubbens ordförande Sune Lundberg för Kristianstadsbladet.
– Det är en meriterad och kunnig kille som har kunskap om det mesta och är van vid att prata med sponsorer, säger ordföranden till tidningen.

”Inte hans primära roll”

Hos Kristianstad kommer Mikael Gath sköta rollerna som huvudtränare och sportchef. Medan Lindboms huvuduppgifter blir marknads- och sponsorfrågor, kansliet, föreningsutveckling och ansvar för ungdomssidan.
– Det är en klassisk klubbchefsroll. Mikael Gath är tränare och sportchef, men Johan kan svara på sportsliga frågor om det behövs. Vill de prata med honom så är inte det förbjudet, men det är inte Johans primära roll, säger ordförande Lundberg till lokaltidningen.

Johan Lindbom, HV71
181027 HV71:s tränare Johan Lindbom under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och HV71 den 27 oktober 2018 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Johan Lindbom startade sin tränarkarriär i HC Dalen och var även ansvarig för Smålandslaget i TV-pucken innan han tog över som huvudtränare för HV71 säsongen 2015/16. Där blev det alltså tre och en halv säsong för Lindbom som även spelat i HV71.

LÄS MER: Nu har svenske NHL-stjärnan skrivit på för nya NHL-laget – så mycket får han i lön

KLART! Svenske jättelöftet skriver NHL-kontrakt – efter oväntade beskedet