KLART! Nu har svenske NHL-stjärnan skrivit på för nya NHL-laget – så mycket får han i lön

.

Efter en hel säsong med flyttrykten så blev han tredjad i slutet av juni.
Nu har NHL-svensken André Burakovsky skrivit på för sitt nya lag.
Där han kommer att tjäna 30 miljoner kronor per säsong.

Även om André Burakovsky omgärdades av flyttrykten nästan hela förra NHL-säsongen så blev 24-åringen kvar i Washington Capitals. Efter säsongen kom sedan trejden som han väntat på.

Nytt NHL-kontrakt klart

I slutet av juni trejdade Capitals bort Burakovsky till Colorado Avalanche och fick i utbyte Scott Kosmanchuk samt två draftval till nästa sommaren. 24-åringens kontrakt med Avalanche löpte sedan ut 1 juli och därefter har svensken varit kontraktslös i drygt två veckor.

André Burakovsky, NHL
160519 Sveriges Andre Burakovsky deppar efter kvartsfinalen i Ishockey-VM mellan Kanada och Sverige den 19 maj 2016 i St Petersburg.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35203

Men nu har Burakovsky kommit överens med Avalanche om ett nytt kontrakt. Svensken har skrivit på ett ettårskontrakt med en lönetaksträff på 3,25 miljoner dollar, drygt 30 miljoner svenska kronor.

Gjort 328 NHL-matcher

Svenske forwarden gjorde 25 poäng för Washington den senaste NHL-säsongen och hoppas nog öka det ytterligare i och med bytet till Colorado. I Avalanche blir Burakovsky lagkamrat med landsmännen Gabriel Landeskog och Calle Rosén.

André Burakovsky, NHL
160515 Sveriges Andre Burakovsky jublar efter att ha satt sin straff under ishockeymatchen i Ishockey-VM mellan Schweiz och Sverige den 15 maj 2016 i Moskva.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35199

24-åringen lämnade svensk hockey redan 2013 och flyttade till Nordamerika. Efter en säsong i OHL fick han sedan chansen i NHL med Capitals och har sedan dess gjort hela 328 NHL-matcher och 145 poäng.

LÄS MER: KLART! Svenske jättelöftet skriver NHL-kontrakt – efter oväntade beskedet!

Officiellt: SHL-klubbens nya prestigevärvning – har gjort klart med välmeriterade OS-centern