Klart: Fick sparken av SHL-klubben – nu tar han över ligarivalen

Han fick sparken från Brynäs.
Nu har Stefan Bengtzén gjort klart med nytt uppdrag i SHL.
56-åringen har i dag blivit presenterad som Örebros nya general manager.

För drygt ett år sedan fick Stefan Bengtzén sparken av Brynäs. Sedan dess har 56-åringen inte tagit något nytt SHL-jobb – förrän nu.

Klar för SHL-klubben

Bengtzén tog i höstas jobbet som ligachef i HockeyAllsvenskan i form av en korttidslösning och han var även högaktuell för sportchefsrollen i SHL-nykomlingen Oskarshamn.

Stefan Bengtzén, Örebro
150917 Brynäs sportchef Stefan Bengtzén under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 17 september 2015 i Gävle. Foto: Simon Hastegård/ BILDBYRÅN / Cop 118

Men nu har han gjort klart med nytt jobb i SHL. I dag presenterades Stefan Bengtzén som ny general manager i Örebro Hockey.
– Det känns otroligt spännande och inspirerande att få den här chansen i en klubb som är på väg framåt. Örebro Hockey är en tilltalande förening som är på frammarsch och som vill ta nästa steg. Det händer mycket spännande saker i föreningen och då tänker jag inte bara på A-laget utan även på junior och utvecklingssidan. Jag vill vara med och bidra till helheten, där Örebro Hockey ska vara en stabil SHL-förening som år efter år är med och slåss på en hög nivå, säger han i ett pressmeddelande.

Succé i BIK Karlskoga

När Bengtzén gjorde stor succé med Bofors/BIK Karlskoga blev han ett jagat namn i hockey-Sverige. Sedan blev det en säsong som sportchef i Karlskrona innan han tog klivet till SHL och Brynäs säsongen 2014/15.

Stefan Bengtzén, Örebro
170822 Brynäs IFs Stefan Bengtzén under en presskonferens inför CHL premiären i ishockey den 22 augusti 2017 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Nu återvänder han alltså till SHL igen efter ett års frånvaro. Bengtzén kliver på nya jobbet i Örebro från och med 18 november och har kontrakt till och med säsongen 2021/22.
– Vi är mycket nöjda med att vi lyckats rekrytera Stefan Bengtzén som ny General Manager för Örebro Hockey. Stefans roll som GM i Örebro Hockey innebär att han kommer ha det övergripande ansvaret för den sportsliga organisationen och arbeta utifrån visionen att ”Örebro Hockey skall vara Sveriges bästa hockeyklubb både vad gäller sportslig kvalitet och total upplevelse”. Stefan har alla de egenskaper och den erfarenhet som krävs för att axla detta ansvar. Genom rekryteringen av Stefan förstärker vi den sportsliga organisationen avseende A-laget och utvecklingsverksamheten.

LÄS MER: Klassikerklubbens drag efter stora krisen – sparkar tränaren och ersätter med SHL-legendar