BOMBEN: SHL-klubben värvar från ligakonkurrenten – klubbikonens son återvänder hem!

Brynäs bjuder på en riktig bomb i dag.
Efter fem säsonger återvänder Emil Molin till Gävle igen.
På måndagsmorgonen blev det klart att Brynäs värvar från Malmö Redhawks.

Han är son till en av klubbens allra största profiler, Ove Molin. Nu återvänder Gävlesonen Emil Molin hem igen.

SHL-klubbens bomb i morse

På måndagsmorgonen kom bomben när Brynäs gick ut med drömvärvningen på sin officiella webbplats. Och efter drygt fem säsonger flyttar Molin tillbaka till Gävle igen.

Emil Molin, Brynäs
190916 Emil Molin under en ishockeyträning med Malmö Redhawks den 16 september 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92343

Oves grabb klev upp i Brynäs A-lag under guldsäsongen 2011/2012 och gjorde då 34 matcher i grundserien och sedan ytterligare 10 i slutspelet. Sedan lämnade Molin klubben och har spelat i Rögle, Texas Stars, Idaho Steelheads, Modo och Malmö Redhawks sedan dess.

Ikonens son återvänder hem

Forwarden fick sitt stora genombrott i HockeyAllsvenskan med Modo när han gjorde hela 51 poäng på 52 matcher och vann poängligan 2017-18. Den här säsongen har det hittills blivit 3 poäng på 10 matcher för Malmö.

Men nu flyttar hem igen och ska skjuta igång Brynäs som fått en tuff start på säsongen.
– Jag har haft ynnesten av att jobba med Emil tidigare när han var yngre, men även ett år i Modo när han var ”vuxen”. Då var han en härförare där och hade en fantastisk säsong med 51 poäng i allsvenskan. Vi får in en smart och tänkande hockeyspelare. Han kan göra mål, han kan passa – han kan också, något alla kanske inte ser, spela i defensiva situationer. Han gör det bra i alla spelformer, både powerplay och boxplay, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.
– Han är spelklar till matchen mot Rögle på torsdag. Sedan är det upp till tränarna att ta ut laget, säger Sundlöv.

Emil Molin, Brynäs
190928 Malmö Redhawks Emil Molin jublar tillsammans med Fredrik Händemark efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Örebro den 28 september 2019 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Kontraktet är skrivet över den här säsongen och nu får Emil pappa Ove som assisterande tränaren och spelarutvecklare.
– För mig handlar det bara om att vi får in en duktig spelare. Att det är sonen till en av mina assisterande tränare har jag inga som helst problem med. Det är jag som tar ut laget, säger huvudtränaren Magnus Sundquist i ett uttalande.
– Det har gått ganska fort senaste dagarna. När Brynäs hörde av sig var det inte så mycket att fundera på. Det är klubben jag har närmast hjärtat och det blev ett ganska enkelt beslut att ta, säger Emil Molin själv.

LÄS MER: Oväntade beskedet i NHL: Svenske storlöftet skickas till AHL – trots stora förtroendet