Kenta Nilssons känslosamma hyllning till Börje Salming – ärliga orden om sjukdomen: ”Ska inte behöva hända”

Sorgen efter Börje Salmings bortgång har berört en hel sportvärld.
Nu öppnar legendaren Kenta Nilsson upp om känslorna efter Salmings bortgång.
– Jag tänker på Börje varje dag, säger Nilsson till Expressen.

Den 24 november kom det dystra beskedet att Börje Salming avlidit, 71 år gammal, efter att ha drabbats av sjukdomen ALS. Salming närvarade tidigare under hösten på Tidernas Hockeygala i Avicii Arena där han fick ta emot stora hyllningar och flera priser för sina insatser genom åren.

Kentas ord

En som också fanns på plats under galan var Kenta Nilsson. Ikonen, som är en av svensk hockeys största genom alla tider, var otröstlig under galan och under hyllningarna till Börje Salming. Och när beskedet om att Börje gått bort nådde Nilsson så var sorgen enorm.
– Jag tänker på Börje varje dag. Det han tvingades gå igenom ska inte behöva hända någon människa, säger han till Expressen.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kenta Nilsson utvecklar, och menar också att Salming borde prisats ytterligare under sin karriär.
– Det är så jävla hemskt. Börje var en fantastiskt bra kille som förtjänar alla hyllningar. Hade han bara spelat i ett bättre lag i NHL hade han fått Norris Trophy, priset till ligans bäste back. Och hade han varit kanadensare – då hade han fått det priset flera gånger.

LÄS MER: Tomas Brolin avslöjar den tuffaste han mött – nobbar Maldini, Baresi och Maradona(!): ”Han var stenhård”

Mötena med Börje

De båda mötte varandra redan under tiden som Börje Salming var i Brynäs, och man kan tänka sig att det inte var helt lätt att möta honom på isen redan på den tiden. Men när Kenta Nilsson minns tillbaka på mötena med Salming så blir minerna plötsligt lite mer muntra.
– Salming mötte jag redan när han var i Brynäs. Om han var svår att möta? Nej, då. Han var lika lättlurad som alla andra, haha, säger Nilsson med glimten i ögat.

LÄS MER: Henrik Lundqvists helfräcka kupp mot brorsan – stal showen fullständigt: ”Finns det något han inte kan?”