Kent Norbergs brutalt ärliga ord om fansens enorma kritik mot honom – ”Nubben” öppnar upp om sin framtid: ”Det är inte…”

HV71 lyckades klara sig kvar i SHL med minsta marginal.
Nu öppnar sportchefen Kent Norberg upp om den stora kritiken mot honom.
– Det är inte kul att bli uthängd så där, säger ”Nubben” till JP.

HV71 hade stora ambitioner för att etablera sig högre upp i SHL-tabellen den gångna säsongen. Men det blev ett rejält fiasko för klubben som tvingades till ännu ett jobbigt nedflyttningskval.

Fansens kritik

Än värre blev det när kvaldramat gick in i den sjunde och avgörande matchen, där ångesten var total för både HV71 och Oskarshamn. Under ”Game 7”-matchen i Jönköping valde också HV-supportarna att aktivt markera sitt stora missnöje mot klubbledningen och sportchefen Kent Norberg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71, Kent "Nubben" Norberg
230202 HV71s sportchef Kent Norberg under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och HV71 den 2 februari 2023 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0077

På läktaren vecklades banderoller ut med ett oerhört tydlig budskap.
”Styrelsen och Nubbens inkompetens har raserat HV:s existens. Detta skulle aldrig hända, nu är alla broar brända. AVGÅ ALLA!”, gick det att läsa på textramsorna.

Norberg orolig

HV71 lyckades vinna kvaldramat i den sjunde matchen och säkra fortsatt spel i SHL. Men klart att ”Nubben” har påverkats av supportrarnas ilska och nu öppnar sportchefen upp om sina känslor.
– Det som stod sista kvällen när vi klarade oss kvar, att jag ska avgå. Det är inte kul, det är inte kul att bli uthängd offentligt inför 8 000 åskådare och tv-publiken att man är komplett oduglig, säger han till Jönköpingsposten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71, SHL
240315 HV71s supportrar reagerar under ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 15 mars 2024 i Jönköping. Foto: David Wreland / BILDBYRÅN / COP 331 / DW0021

Norberg har ett år kvar på sitt kontrakt hos HV71 och samtidigt som sportchefen ser över lagbygget för kommande säsong så finns det en oro. 56-åringen erkänner nu att han är beredd på att han kan tvingas lämna.
– Ja, det är jag. Jag skulle stoppa huvudet i sanden om jag inte förstår annat. Jag har väl haft tur som hållit på med det här i 27 år och aldrig fått sparken men det är bara att titta i Luleå, där satte de också upp en banderoll och så fick ”Skuggan” (Stefan Nilsson) sparken. Vi har också en banderoll och ännu sämre resultat, säger han till lokaltidningen.

LÄS MER: Stenhårda kritiken mot Frölunda efter jättesnackisen i SM-slutspelet – vädrar sin stora besvikelse: ”De har gått på det”

Samtidigt som uppgifter kommer på att HV71 ska ha varit i kontakt med Chris Abbott, som förra säsongen fick lämna jobbet som sportchef i Rögle. Det lär nog göra Kent ”Nubben” Norberg ännu mer stressad.

Vad tycker du om kritiken mot ”Nubben” från HV-fansen? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev