Erik Karlssons allra första ord om hockey-VM – svenske NHL-stjärnan bryter tystnaden med beskedet som alla undrar över

Hockey-VM i Tjeckien närmar sig med stormsteg.
Nu kan Tre Kronor få drömförstärkningar få Nordamerika.
Svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson ger nu sina allra första ord om VM.

Det börjar dra ihop sig för hockey-VM 2024 som spelas i Tjeckien. Det blir Sam Hallams andra mästerskap som svensk förbundskapten efter jättefiaskot förra året när Tre Kronor åkte ut mot Lettland i kvartsfinalen.

Dahlin tackat ja

Som vanligt hoppas alla svenskar på blågula stjärnnamn från NHL och hittills har en tackat ja. Det är Buffalo Sabres storback Rasmus Dahlin som blev den första NHL-spelaren att dra på sig den svenska landslagströjan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, hockey
160810 Erik Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff inför World Cup anordnad av Svenska Ishockeyförbundet den 10 augusti 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Nu öppnas det även upp för ytterligare drömförstärkning när Pittsburgh Penguins missade Stanley Cup-slutspelet. Vilken öppnar upp för svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson samt Rickard Rakell och Marcus Pettersson.

Karlssons besked

Nu ger ”Världens bästa Karlsson” sitt första besked om hockey-VM.
– Kroppen känns ändå helt okej. Sen är man ju inte ung längre, så man får se hur det känns när allting har satt sig, om allting är helt. Och se hur det är med familjen och hur planerna för sommaren ser ut. Suget finns alltid där, det är det inte fråga om. Jag hoppas att vi får ihop nånting, säger Karlsson i ett uttalande till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, hockey
160910 Sveriges Erik Karlsson under ishockeymatchen mellan Sverige och Finland inför World Cup of Hockey den 10 september 2016 i Göteborg. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87330

Erik Karlsson har inte spelat VM sedan 2012 i Stockholm och senaste gången han representerade Tre Kronor var i stjärnspäckade World Cup 2016. Men nu kan det bli aktuellt igen efter att 33-åringen haft kontakt med både Hallam och assisterande tränaren Patric Hörnqvist, där planen är att de ska höras igen inom några dagar.
– Nu ska jag dricka några pilsner och ta det lugnt några dagar, så får man se sen vart det bär av. Men jag är mycket sugen på VM, säger han i intervjun.

LÄS MER: Dan Labraaten tryckte upp Wayne Gretzky mot sargen – och fick höra sex ord som han aldrig glömmer: ”Han blev förbannad”

Under den här NHL-säsongen blev det 56 poäng på 82 matcher för toppbacken. Även Rakell, som svarade för 37 poäng på 70 matcher i NHL, öppnar för hockey-VM.
– Jag älskar att spela med svenska landslaget. Det är ett av mina bästa hockeyminnen när vi spelade i Köpenhamn och tog guld. Det skulle vara kul att uppleva igen, säger 30-åringen till kvällstidningen.

Hade du velat se Erik Karlsson i hockey-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev