Kaptenens oväntade ord mitt i krisen – ärliga svaret efter stora kritikstormen: ”Det hade varit värre om…”

Det går tungt för HV71 i SHL där klubben parkerar som nästjumbo efter 30 spelade matcher.
Men den nyblivne lagkaptenen Niklas Hjalmarsson låter sig inte påverkas allt för mycket av kritiken man fått ta emot.
– Det hade varit värre om ingen hade brytt sig, säger han till Hockeypuls.

Under tisdagen meddelade HV71 att den 35-årige veteranen Niklas Hjalmarsson blir ny lagkapten. Den erfarne backen har tre Stanley Cup-titlar på sin meritlista och hoppas kunna lyfta laget från den negativa spiral som man just nu befinner sig i.

Mardrömssviten

Men den första matchen som lagkapten kunde minst sagt slutat bättre. Skellefteå krossade HV71 fullständigt med 7–2 på tisdagen, och laget har nu sju raka förluster i SHL samtidigt som gapet ökade mot lagen ovanför på säker mark i tabellen.
– Jag sov inte jättebra efter den matchen. Det är klart att det känns tufft. Men vad fasen – det är en ny dag och man kan inte gå runt och tänka på gårdagen. Går vi runt och tänker på att vi har förlorat så många matcher i rad har vi problem, det gäller att försöka se framåt, försöka utvecklas och bli bättre, säger Niklas Hjalmarsson till Hockeypuls.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Han fortsätter:
– Ligan är så jäkla bra så du blir straffad så fort du inte är med där ute. Det har varit några sådana moment under matcherna där vi inte har varit hundraprocentigt påkopplade och då blir vi straffade. Det är så det är och det måste förbättras.

HV71 har fått ta emot stor kritik i och med de uteblivna resultaten, men Niklas Hjalmarsson tar inte alltför hårt på de kritiska rösterna som höjts mot laget.
– Jag tycker att det är ett bra tecken och det hade varit värre om ingen hade brytt sig. Det är en sådan här stad man vill bo och spela i, där folk bryr sig.

LÄS MER: Jätteryktet: Efter Leksands nobb – nu vill ligarivalen värva VM-guldhjälten med över 500 NHL-matcher

”Ska vara press”

Kritiken är naturlig menar Hjalmarsson, samtidigt som det är något som man får räkna med när man spelar på den nivån som man gör.
– Jag ser det som någonting positivt att det skrivs och att folk är förbannade, jag förstår det och så ska det vara. Det ska vara press på en, vi är idrottsmän, är vana vid press och man har levt under det under en lång tid. Det är inget nytt så och jag ser det bara som ett gott tecken, säger Niklas Hjalmarsson.

LÄS MER: Tomas Holmströms nya satsning – 10 år efter avskedet från ishockeyn: ”Vet inte riktigt vad jag gett mig in på”