JVM-stjärnans ärliga ord – därför nobbar stortalangen OS med Tre Kronor: ”Klart det hade varit roligt…”

Simon Edvinsson är en av Sveriges största hockeylöften.
Men om Johan Garpenlöv tar ut honom till OS kommer han tacka nej.
– Klart det hade varit roligt, säger han.

Simon Edvinsson är en av Sveriges största talanger och var en av de stora stjärnorna i Sveriges JVM-trupp. Han har fått sitt ordentliga genombrott i SHL i år, och snittar nästan en poäng per match från sin backposition.

Därför nobbar han OS

18-åringen draftades som sexa i förstarundan av Detroit Red Wings i sommarens NHL-draft, och presterat på så hög nivå att Johan Garpenlöv skrivit ner honom i sin bruttotrupp till OS.

Men att spela OS med Tre Kronor är däremot något som Simon Edvinsson inte har några planer på.

220111 Simon Edvinsson of Frölunda during warm up ahead of the second CHL semifinal between Frölunda and Rögle on January 11, 2022 in Göteborg . Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

– Det är klart att det hade varit roligt att få spela ett OS, men jag kände att jag varit borta både på JVM och sedan haft corona. Så jag vill fokusera på Frölunda. Det är min prioritering – och det känns bäst för min utveckling, säger han till Göteborgs-Posten.

När OS-hockey drar igång i Kina har Simon Edvinsson hunnit fylla 19 år. Och det går att dra vissa paralleller till en viss Rasmus Dahlin, som spelade OS med Tre Kronor 2018 då 17 år gammal.

”Har inte bråttom”

Rasmus Dahlin har i efterhand berättat att det blev ett litet uppvaknade för honom. Att han inte riktigt var redo för den nivån än, och åkte tillbaka till SHL med ett stukat självförtroende.

– Det var just det som jag kände själv. Jag har inte bråttom. Jag behöver vara här och jobba på det som jag måste jobba på – och förhoppningsvis gå in i ett slutspel med laget. Det blir mycket för huvudet, tror jag, och det kändes bättre att stanna här, säger han.

220115 Frölundas Simon Edvinsson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 15 januari 2022 i Göteborg . Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Frölunda-tränaren, Roger Rönnberg, har tidigare varit kritisk till att SHL-lagen ska släppa sina spelare till OS. Hans uttalande har däremot ingenting att göra med Simon Edvinssons beslut.

– Nä, inte alls. Det var jag faktiskt inte påverkad av. Jag tog det här beslutet för min utvecklings skull, säger han.

LÄS MER: Linus Omark den första SHL-spelaren att tacka nej till OS – därför vägrar han att åka: ”Resten är jättesugna”

Få våra nyhetsbrev!