Juniorkronorna vidare till semifinal – kaptenens ord efter osannolika vändningen: ”Inte gjort ett jävla mål…”

De svenska juniorkronorna är klart för semifinal i JVM.
Det såg länge mörkt ut för svensk del, men efter en jättevändning i slutet av matchen fick stora rivalen Finland kapitulera.
– Jag har inte gjort ett jävla mål på hela säsongen så det kunde inte komma bättre, säger matchhjälten Victor Stjernborg till Viaplay.

Det såg länge ut att bli respass och uttåg redan i kvartsfinalen för svensk del. Finland ledde matchen två gånger om, och med tre och en halv minut kvar att matchen var Tre Kronor i underläge.

Vilda glädjen

Då skulle en nästintill mirakulös vändning komma. Örebros supertalang Leo Carlsson kvitterade först till 2–2, och med en och en halv minut kvar skulle Finland få chans att avgöra i powerplay. Men det blev precis tvärtom.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lagkaptenen Victor Stjernborg stal pucken, satte fart mot mål och avgjorde matchen för svensk del – i numerärt underläge. Vild glädje utbröt, och Sverige kan nu rikta blickarna mot semifinalen.
– Jag har inte gjort ett jävla mål på hela säsongen så det kunde inte komma bättre, säger Stjernborg till Viaplay efter avgörandet.

LÄS MER: Bianca Salmings starka ord om pappa Börje – ärliga bekännelsen om stora sorgen: ”Kunde släppa allting”

”Slutar inte kriga”

Den 19-årige kaptenen utvecklar.
– Vi tappar inte humöret, även fast vi får en utvisning så slutar vi inte kriga. Vi har snackat lite som det, att om vi har ett läge i boxplay så går vi för det, säger Stjernborg till SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Historien kunde ha upprepat sig för tredje året i följd, då Juniorkronorna slagits ut av just Finland de senaste två världsmästerskapen. Men efter den brutna sviten väntar nu Tjeckien i semifinal på onsdag kväll, som inatt besegrade Schweiz med klara 9–1.

LÄS MER: Bianca Salmings starka ord om pappa Börje – ärliga bekännelsen om stora sorgen: ”Kunde släppa allting”