Jonathan Dahléns heloväntade hockeydröm – här vill han spela i framtiden: "Det vore häftigt"

Jonathan Dahléns heloväntade hockeydröm – här vill han spela i framtiden: ”Det vore häftigt”

Jonathan Dahlén blir Timrå trogen.
Men nu avslöjar 22-åringen det mest oväntade om framtiden.
– Det vore faktiskt en stor dröm att få spela där någon dag, säger han i Hockeypuls podcast.

Det var i slutet av maj som Jonathan Dahlén tog beslutet. När samtliga SHL-klubbar jagade hans namnteckning valde han att nobba samtliga.

Dahléns beslut

22-åringen skrev istället nytt kontrakt med Timrå och blev klubben i sitt hjärta trogen ytterligare en säsong. Därför väntar ännu en säsong i HockeyAllsvenskan till hösten och den stora drömmen kvarstår att spela upp Timrå till SHL igen.

Jonathan Dahlén, Timrå
191002 Timrås Jonathan Dahlén och Jens Lööke jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 2 Oktober 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Det var egentligen ett självklart val för Dahlén.
– Förra året behövde jag det lite mer, men i år tycker jag att jag är så pass ung ändå så jag kan vara med på en rolig satsning och försöka gå upp igen med Timrå. Jag gillar staden och underbara lagkamrater, folk som jobbar runt föreningen, trivs hur bra som helst och har absolut råd att vara kvar ett år till, säger han i Hockeypuls podcast.

Oväntad dröm

Men det finns även en annan stor dröm som unge svensken har med sin hockeykarriär. Nu avslöjar han sitt oväntade val av var han vill spela i framtiden.
– Jag skulle nog vilja spela i Schweiz någonstans, sedan vet jag inte var, men någonstans i Schweiz. Det är det finaste landet jag har besökt. Vi spelade U18-VM där och jag blev fullkomligt förälskad i det landet, så det vore faktiskt en stor dröm att få spela i Schweiz någon dag, säger han i podden.

Jonathan Dahlén, Färjestad, SHL
191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

22-åringen erkänner också att det är en rätt så annorlunda dröm som han har.
– Ja, jag tänkte inte så långt. Jag tänkte mest bara på något jag ville göra, Schweiz vore häftigt att få spela i och få bo i. Det vore ju mäktigt att dra på sig en NHL-tröja och spela i serien, men det finns fler drömställen man hade kunnat spela på, säger han i intervjun.

LÄS MER: Avgörande beslutet: Nu kan 7(!) NHL-spelare återvända till SHL igen

Få våra nyhetsbrev!