Jonathan Dahléns framtidsbesked – har nu bestämt sig om nästa säsong efter toksuccén i Hockeyallsvenskan

Jonathan Dahléns framtidsbesked – har nu bestämt sig om nästa säsong efter toksuccén i Hockeyallsvenskan

Han gjorde braksuccé i Hockeyallsvenskan.
Timrå ville naturligtvis behålla Jonathan Dahlén.

Men nu uppges storstjärnan ha bestämt sig om sin framtid.

Jonathan Dahlén har länge ansetts vara en av hockey–Sveriges allra största talanger, vilket gjorde att han draftades redan i andrarundan av NHL-draften 2016. Sedan dess har det fortfarande inte blivit några matcher i världens bästa hockeyliga. Efter ett misslyckat försök i Nordamerika blev det i stället en säsong i Timrå – där det blev enorm succé.

Enorma succén

Dahlén gjorde makalösa 77 poäng på 51 matcher under året då Timrå dock inte lyckades ta sig till en playoff-final, men hade det inte varit för att coronaviruset ställde in säsongen tyder mycket på att Timrå hade fått chansen att åtminstone kvala till Sveriges högsta liga. Men Dahlén valde att stanna kvar i Timrå, och han fick – minst sagt! – revansch.

210512 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Timrå och Björklöven den 12 maj 2021 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Dahlén var utan tvekan Hockeyallsvenskans allra bästa spelare, och hans makalösa poängskörd gjorde att Timrå snudd på ohotat tog sig till SHL. Supertalangen har gjort enorma avtryck inom svensk hockey de två senaste säsongerna, och det är fullt förståeligt att Timrå har velat ha honom kvar till återtåget i SHL.

Har bestämt sig

Men succén har givetvis lett till intressen från andra ligor, och nu tycks det stå klart var han kommer att spela sin ishockey nästa säsong. Enligt Expressen så har NHL-laget San Jose Sharks, som äger Dahléns rättighet, nämligen beslutat sig för att plocka över stjärnan för att satsa på honom i NHL kommande säsong.

210512 Timrås Jonathan Dahlén och Morten Madsen jublar efter ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Timrå och Björklöven den 12 maj 2021 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Dahlén ska under de senaste veckarna framför allt valt mellan två alternativ – i just Timrå, i SHL, eller ett envägskontrakt med San Jose Sharks, och nu ska han alltså ha valt det sistnämnda, vilket gör att han kanske för första gången får speltid i världens bästa hockeyliga.

San Jose Sharks var en stor besvikelse under den gångna säsongen och laget missade slutspel klart. Där spelar sedan tidigare världsstjärnan Erik Karlsson, Utöver backen, som har bland de högsta istiderna i hela NHL, så tillhör även svenskarna Fredrik Händemark och Marcus Sörensen laget.

LÄS MER: Jätteattacken – stjärnan lämnar SHL och toksågar nu svensk hockey(!): ”Jag är ingen liten pojke”

Få våra nyhetsbrev!