Joel Lundqvist pekar nu ut den allra bästa spelaren han mött – och nobbar Crosby, Ovetjkin och Peter Forsberg

Joel Lundqvist har haft en magisk karriär.
Men vem är egentligen den allra bästa han mött?
Det ger han nu svar på – då han nobbar spelare som Foppa och Sidney Crosby.

Få spelare har betytt lika mycket för en klubb som Joel Lundqvist har gjort för Frölunda. Han har varit kapten för klubben i över tio raka år, och är tveklöst klubbens största genom tiderna. Men Lundqvist har inte bara hunnit med spel där.

Nobbar Foppa och Crosby

Han har även gjort en sejour i NHL, och har dessutom skördat stora framgångar med Tre Kronor genom åren. Och har man haft en så pass lång och framgångsrik karriär som Lundqvist haft, då hinner man även med att möta en hel del riktigt bra spelare och välkända namn.

Joel Lundqvist, Frölunda
200229 Frölundas Joel Lundqvist blöder från örat under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 29 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Men vem är egentligen den allra bästa spelaren han mött under alla åren i NHL, Tre Kronor och SHL? Den frågan fick ikonen på Frölundas egna Youtube-kanal, och till en början har Lundqvist stora bekymmer med att bestämma sig.

– Det är svårt att välja en… Jag har ju spelat mot Crosby, Malkin, Ovetjkin och det gänget. Och sen har jag ju mött Peter Forsberg några gånger, och det är ju min stora idol. Så att… jag tyckte nog att han var bäst när han var bäst. Han var mer speciell att möta kanske, säger Lundqvist.

Avslöjar den bästa

Frölunda-kaptenen pekar även ut Joe Thornton, som fortfarande är aktiv i NHL och som enligt många är den spelare som mest förtjänar att vinna Stanley Cup.

– Han kommer jag ju ihåg. Han var lång, hade lång räckvidd, var bra på att teka och var svår att komma åt med sin långa klubba och sådär. Han mötte man ju en del i divisionen, när jag spelade i Dallas. Det var en toppspelare då.

Pavel Datsyuk, NHL
140117 Pavel Datsyuk under en träning med NHL-laget Detroit Red Wings den 17 januari 2014 i Detroit. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86696

Till sist blir dock Lundqvist tvungen att välja en spelare – och nobbar då samtliga ovan nämnda.

– Pavel Datsyuk var ju väldigt skicklig. Jag kommer ihåg att han såg spelet… när man skulle ta honom så såg han hela tiden var motståndaren var på isen. En väldigt smart spelare och stark med pucken och så där. Han var lurig att möta, helt klart.

LÄS MER: Nya bråket med Leif Boork får Dick Axelsson att avslöja en känslig detalj – om sin orimliga böter från SHL

Få våra nyhetsbrev!