Joel Eriksson Eks nya succé – toppar poängligan efter segern i natt

Joel Eriksson Eks succésäsong fortsätter.
I natt var han återigen dominant, när Minnesota tog kommandot i matchserien mot St Louis Blues.

Förre Färjestadsliraren Joel Eriksson Ek har fått en drömstart på årets Stanley Cup. Efter en stark grundserie inledde Wild med en förlust i första matchen mot St Louis.

Men nu har Minnesota kommit igång – mycket tack vare Eriksson Ek. Svensken hade två mål och en assist i match två. Dessutom hade han en puck inne för ett hat trick, men det blev bortdömt efter en coach’s challenge och offside.

I natt låg han först bakom Minnesotas tidiga ledningsmål. Det hade inte ens gått en minut innan laget tagit ledningen på bortaplan. Och stänkte 25-åringen själv in 4–0 i början av tredje perioden. Ett mål som verkligen tog luften ur St Louis.

Svensken toppar nu den interna poängligan i Minnesota. Han är dessutom delad tvåa i hela slutspelets poängliga.

Eriksson Ek har en stark säsong bakom sig, med 26 mål och 49 poäng på 77 matcher.

Nu har han bevisat att han kan leverera även i slutspelet.

Minnesota har nu alltså en 2-1-ledning i matcher mot St Louis. Blues fick dessutom backstjärnan Torey Krug skadad och är nu illa ute i matchserien.