Jimmie Ericsson avslöjar: Tackade nej till Skellefteå – men öppnar för spel i SHL!

.

Jimmie Ericsson, 39, tvingades ta ett break från hockeyn efter den otäcka skadan.
För Hockeynews.se avslöjar han att han tackat nej till nytt kontrakt med Skellefteå.
Men profilen har inte gett upp tankarna på comeback i SHL. 

Det var den 21 februari som olyckan var framme. Jimmie Ericssons hälsena var av och säsongen fick ett dystert slut. Men det kanske inte var det sista vi fick se av profilen i SHL, trots allt.

Tränar på egen hand

Under slutspelet förra säsongen kom uppgifter om att profilen var nära en rekordtidig comeback på isen – så blev inte fallet. I stället fick han se sitt Skellefteå åka ut mot Djurgården i kvartsfinalen.

Nu berättar 39-åringen att han tränar på egen hand och att det går framåt, om än lite långsamt.
– Jag tränar på och kör rehabträning. Sedan tycker jag att det går långsamt. Det blir bättre och bättre, men jag tycker att det går långsamt. Läkaren tycker att det går väldigt fort, så det beror på hur man ser på det, säger Ericsson till Hockeynews.se.

181030 Skellefteås Jimmie Ericsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 30 oktober 2018 i Skellefteå.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Nobbade Skellefteå – men öppnar för fortsättning

SHL-profilen har dragits med stora skadeproblem de senaste säsongerna, men han har gång på gång givit skeptikerna svar på tal och kommit tillbaka på isen.

Kontraktet med Skellefteå gick ut efter förra säsongen, men nu avslöjar forwarden att han blivit erbjuden ett kontrakt av klubben, som han nobbade.
– Jag tog beslutet att jag inte ville skriva på ett kontrakt nu och sedan kunna säga i augusti: ”Nej det funkar inte”. Istället har jag tagit risken att platserna kan vara fulla då. Jag är fullt medveten om att det kanske inte finns en plats för mig då, men jag tycker ändå att det är rätt väg att gå för mig.

190331 Skellefteås Jimmie Ericsson i båset under kvartsfinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Skellefteå den 31 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Öppnar för fortsättning i SHL

Om det blir en comeback i SHL återstår att se, men klart är att Jimmie Ericsson inte har gett upp. Först och främst gäller det att skadan läker till hundra procent.
– Det är framför allt att vaden gick av också som är problemet. Men blir hälsenan och vaden ungefär som det var innan då har jag tänkt att spela. Om det inte blir det, då blir det pension, säger han till Hockeynews.se.

Och fortsätter:
– Jo, jävla tråkigt avslut annars. Jag har ju ändå kravlat mig förbi värre skador när jag har varit uträknad förut. Den här sortens skada har jag aldrig haft, så jag vet ju inte.

LÄS MER: Bekräftar själv: Vill lämna svensk hockey – efter över 10 säsonger: ”Jag är inte less, men…”

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!