Bekräftar själv: Vill lämna svensk hockey – efter över 10 säsonger: ”Jag är inte less, men…”

.

Det har blivit över 10 säsonger i HockeyAllsvenskan.
Men nu ska Almtunas Lucas Sandström pröva vingarna – och flytta utomlands.
– Jag har väl haft tankar på det i ett par år nu, men det har inte blivit av, säger han till Hockeynews.

Lucas Sandström är just nu kontraktslös efter två säsonger i Almtuna som slutade med degradering – och därefter platsen tillbaka efter IK Panterns ekonomiska beskymmer. Men det kommer inte att bli en fortsättning i Uppsala för 29-åringen.

Vill lämna Sverige…

Istället har Sandström bestämt sig för att flyta utomlands för första gången efter över 10 säsonger i HockeyAllsvenskan.
– Jag har väl haft tankar på det i ett par år nu, men det har inte blivit av. Jag ska inte säga att jag är less på att spela i Sverige, för alla år har egentligen varit roliga och allsvenskan är en bra liga med bra hockey, men det känns som att det vore kul att prova något annat. Alla spelare som har åkt iväg som jag har pratat med undrar varför de inte har gjort det tidigare, säger han i en intervju med Hockeynews.

Lucas Sandström, Almtuna
181116 Almtunas Lucas Sandström deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Almtuna den 16 november 2018 i Stockholm.
Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

…och flytta utomlands

Jakten på ny klubb är i full gång till nästa säsong och efter att ha representerat Björklöven, Asplöven, Malmö, Leksand, Mora och senast Almtuna vill forwarden byta miljö fullständigt. Men Sandström har ännu inte bestämt sig vilket land han vill flytta till.
– Det är klart, får man bestämma helt själv så vill man väl till Tyskland eller Österrike, men sen hur realistiskt det är är en annan sak. Men jag har faktiskt ganska dålig koll eftersom jag inte har varit iväg tidigare. Vi får helt enkelt se vad som dyker upp, säger han till hockeysajten.

Dubbla domarattacker

Sandström gjorde 28 poäng för Almtuna senaste säsongen men blev ändå mest uppmärksammad för att ha blivit avstängd två gånger på grund av domarattacker. Ett beteende som kan komma att påverka vilka klubbar som vill skriva kontrakt med honom.
– Jag vet inte, kanske, eventuellt i Sverige. Men det är bara att titta överallt utomlands så händer såna där grejer i var och varannan match. Jag är ju en spelare som ska ligga på gränsen, men självklart ska det vara på rätt sida, dummare än så är jag inte, säger han.

LÄS MER: Svenske backbjässen tvingas lägga av efter 600 NHL-matcher!

Glädjebeskedet: Sverige får en ny superarena för ishockey – kan stå klar om fem år