Jätteskandalen i svensk hockey – här tvingas båda lagen till det mest bisarra: ”Det är ett mordförsök”

På fredagskvällen hände en praktskandal i HockeyAllsvenskan.
När ett knallskott kastades in på isen i Kristianstad med en kraftig smäll.
– Det landar en bomb två meter ifrån vår målvakt, det är i stort sett ett mordförsök, säger Tingsryds tränare Fredrik Glader i C More.

Kristianstad var på väg mot en storseger hemma mot Tingsryd med 5-1 i den tredje perioden när allt vändes upp och ned. Domarteamet blåste först av matchen för att plexiglaset behövde repareras vid Tingsrydsbåset.

Jätteskandalen

Men bara några sekunder senare kom en kraftig smäll inne i Kristianstad Ishall som spred stor skräck. Spelarna tvingades omedelbart av isen och ned till omklädningsrummet.

Artikeln fortsätter efter videon.

Det var ett knallskott som kastades in från läktarhåll och matchen avbröts samtidigt som ordningspersonal tömde ståplatssektionen på människor.
– Det är ett föremål som kastas in från området bakom ena målet, det området som Kristianstadsklacken befinner sig. Den delen av arenan blev sedan utrymd. Det är ett föremål som kastas in till vänster om kassen där (målvakten) Daniel Rosengren befann sig. En idiotisk handling som leder oss till en avbruten hockeykväll, säger kommentatorn Andreas Åberg i C More-sändningen.
– Bort med skiten. Idioter, utbrast kollegan och C More-experten Fredrik Söderström.

LÄS MER: Börje Salmings läkares första ord om ikonens sjukdom – då kan ett botemedel komma: ”Det är väldigt tufft”

”Mordförsök”

Tingsryds tränare Fredrik Glader var rasande efter jätteskandalen i HockeyAllsvenskan och vädrade sin stora ilska i en tv-intervju med C More.
– När det sker blir jag otroligt skärrad och rädd. Det landar en bomb två meter ifrån vår målvakt, det är i stort sett ett mordförsök, säger han och berättar hur målvakten Daniel Rosengren mår.
– Han mår inte bra. Han är oerhört skärrad och det tjuter i öronen. Han hörde ingenting i början. Det är inte bra helt enkelt.

Senare på fredagkvällen kom det kontroversiella beskedet att matchen skulle spelas klart igen och då hände de mest bisarra scenerna. Båda lagen tog sig ut på isen men samtliga vägrade att spela utan stod bara stilla och lät matchklockan ticka till slutet.
– Det är otroligt märkliga bilder, det är fem Tingsrydspelare som står i mittcirkeln. De ska stå här ute på isen i nio minuter till, säger C More-kommentatorn Åberg i sändningen.

LÄS MER: Här åker SHL-profilen ”Fimpen” på jättepropp i div 3 – och hela hockey-Sverige njuter: ”Herregud, lever han!?”

”Hjärtat blöder”

Samtidigt som slutminuterna på isen intervjuades även en mycket nedstämd Mikael Gath, tränare i Kristianstad, om vad som hänt.
– Det är emot allt jag står för. För mig är det så många situationer i dag som gör ont i min idrottssjäl och allt jag står för. Det gör ont i hjärtat. Först har vi situationen på läktaren som är fruktansvärd. Vi har kämpat här för en bra läktarkultur så förstör en person det, säger han i C More.
– Och det som sker bakom mig just nu, det är emot allt jag… Jag kan inte stå för det. Mitt hockeyhjärta blöder.

Artikeln fortsätter efter videon.

HockeyAllsvenskans sportchef Erik Ryman förklarar beslutet att återuppta och fullfölja matchen efter knallskottet.
– Vi ska förhålla oss till regel 73 där man ska försöka få ut lagen. Sedan finns det omständigheter kring regeln att matchen ska spelas och man kan få vissa straff. Enligt regeln ska vi få i gång matchen. Matchen kommer i gång och spelades klart, men inte på det sättet som vi vill, säger han i C More.

Vad tycker du om den här skandalen? Dela artikeln och säg din åsikt!