Jätteknallen: Stjärnan bryter nu kontraktet i förtid(!) – lämnar SHL-klubben trots enorma succén i Sverige

Det blev bara en säsong.
Nu kommer ett oväntat besked om Borna Rendulic.
Stjärnan ser ut att lämna direkt.

Örebro gjorde flera starka förstärkningar inför den nyss avslutade SHL-säsongen, och man blev också en av de stora överraskningarna på våren och i slutspelet. På förhand var det inte många som tippade att laget skulle gå långt, särskilt då man direkt i kvartsfinalen ställdes mot SHL:s största utropstecken i grundserien, Leksand.

Gjort stor succé

Men det blev aldrig spännande då Örebro spelade helt bländande hockey och vann kvartsfinalserien med 4-0. I semifinalen väntade tufft motstånd i form av Växjö Lakers, men matchserien gick till en femte och helt avgörande match, där dock Örebro fick se sig utslaget. En säsong att minnas, trots dramatiken och uttåget.

201015 Örebros Borna Rendulic inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 15 oktober 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Mycket av succé kunde laget tacka Borna Rendulic för. Den 29-årige kroaten hade NHL-meriter och sågs som ett riktigt prestigeförvärv då han anslöt under förra sommaren/hösten. Rendulic hade dessförinnan dessutom vräkt in poäng i den tyska ligan, och gjorde ingen besviken i Örebro heller.

Bryter kontraktet

Under säsongen blev han snabbt en publikfavorit och mycket tack vare sitt fruktade och stenhårda skott så blev det hela 17 gjorda mål i SHL:s grundserie under hans debutsäsong, och totalt gjorde han hela 38 poäng på 49 spelade matcher. I slutspelet blev det ytterligare fem gjorda poäng på nio matcher – men fler lär det inte bli i Örebro.

200926 Örebros Borna Rendulic jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Örebro den 26 september 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Under måndagen kom nämligen oväntade uppgifter kring kroatens framtid. Rendulic har nämligen ett år kvar på sitt kontrakt, med enligt Expressen så kommer han nu att bryta det för att i stället fortsätta karriären i en annan klubb. Örebro ska ha gått med på det hela, och nu kommer karriären, skriver tidningen, troligtvis att fortsätta utomlands.

Rendulic har tidigare under karriären spelat i Finland, Tyskland, KHL och NHL.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: Här är näste NHL-svensk att skriva på för Färjestad – nobbar ligarivalen för spel i Karlstad

Få våra nyhetsbrev!