Jätteknallen: Färjestads nya drömvärvning från NHL – stjärnan uppges återvända på monsterkontrakt(!)

Färjestad rustar ordentligt för kommande SHL-säsong.
Nu kommer nästa drömbesked för fansen.
Enligt uppgifter skriver klubben ett monsterkontrakt med stjärnan Joakim Nygård.

Färjestad var en stor besvikelse under den gångna SHL-säsongen, och alla är överens om att det krävs en rejäl uppryckning nästa säsong för att laget och fansen ska vara nöjda. Och hittills under våren så har man, åtminstone på pappret, gjort förändringar i spelartruppen som bådar gott.

Uppges återvända

Sedan tidigare har man nämligen gjort klart med rejäla stjärnnamn som Marcus ”Lilliz” Nilsson, Mikael Wikstrand och Linus Johansson. Samtliga har tidigare gjort riktigt bra ifrån sig i Färjestad, och är enormt uppskattade av fansen och har ett tydligt hjärta för klubben.

200915 Färjestads Joakim Nygård under värmningen inför träningsmatchen i ishockey mellan Färjestad och AIK den 15 september 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men klubben är långt ifrån färdiga när det kommer till just den varan, alltså hemvändare. Nu tycks det nämligen stå klart att man gör ytterligare en stjärnvärvning som verkligen lär göra rejäla avtryck i SHL ännu en gång, i form av Joakim Nygård.

Skriver monsterkontrakt

Nygård gjorde 34 respektive 35 poäng under säsongerna 17/18 samt 18/19 och succén i FBK ledde till kontrakt i NHL med Edmonton Oilers. Där har svensken stundtals matchats tillsammans med världens bästa hockeyspelare, Connor McDavid, men han har överlag haft svårt att ta en ordinarie tröja, och nu ser alltså en återkomst hem till Sverige och Karlstad ut att vara nära.

Edmonton Oilers’ Riley Sheahan (23) and Joakim Nygard (10) celebrate a goal against the Buffalo Sabres during the second period of an NHL hockey game, Sunday, Dec. 8, 2019 in Edmonton, Alberta. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

VF har tidigare skrivit att en återkomst är möjlig, och nu menar Aftonbladet att parterna är helt överens. Nygård ska nämligen nobba storklubbar i Europa för att i stället skriva på ett monsterkontrakt på fem eller sex år(!) med Färjestad.

– En spelare som Nygård är alltid väldigt intressant för Färjestad BK så om han väljer att spela i Sverige så vill vi självklart vara första alternativet, säger general manager Peter Jakobsson till tidningen om uppgifterna.

LÄS MER: Poängkungen lämnar efter SM-guldet – kan nu skriva på för SHL-konkurrenten(!): ”Det är ett alternativ”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!