Poängkungen lämnar efter SM-guldet – kan nu skriva på för SHL-konkurrenten(!): "Det är ett alternativ"

Poängkungen lämnar efter SM-guldet – kan nu skriva på för SHL-konkurrenten(!): ”Det är ett alternativ”

Det mesta talar för att guldhjälten Emil Pettersson lämnar Växjö.
Nu kan poängkungen skriva på för en SHL-konkurrent.
– Emil har inget kontrakt och det finns intresse från alla de tre största ligorna i Europa, säger agenten Johan Altberg till Sportbladet.

Äntligen fick Emil Pettersson göra som lillebror Elias Pettersson och vinna SM-guld med Växjö Lakers. 27-åringen blev också en av de stora guldhjältarna med 7 poäng på 14 matcher i SM-slutspelet.

Tyst från Växjö

Innan dess hade Pettersson en mycket fin säsong i grundserien där bara två spelare gjorde fler poäng än centern och det var Marek Hrivik och Daniel Zaar. Växjös poängkung levererade imponerande 48 poäng på 52 matcher och har väckt ett stort intresse för hans namnteckning.

Emil Pettersson, Växjö
210510 Växjös spelare jublar med Le Mat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0109

Kontraktet är på väg ut hos Växjö och det mesta talar för att Pettersson byter klubb i sommar.
– Emil har inget kontrakt och det finns intresse från alla de tre största ligorna i Europa (SHL, KHL och Schweiz). Några klubbar har vi redan tackat nej till. Vi får se vad som händer, säger hans agent Johan Altberg till Sportbladet och erkänner att det är tyst från Växjö Lakers.
– Jag har inte hört något därifrån efter säsongen.

Återkomsten

Nu öppnas en möjlighet upp för drömåterkomst till ett gammalt favoritlag. Då Timrå är tillbaka i svenska högstaserien igen och jobbar för fullt med att bygga en stark trupp som ska hålla kvar klubben i SHL.

Emil Pettersson, Växjö
210510 Växjös Emil Pettersson jublar med Le Mat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0109

Sportchefen Kent Norberg är på rejäl spelarjakt och Emil Pettersson är ett drömnamn. Han gick från Timrås ungdomsled upp till A-laget och borde två allsvenska säsonger med klubben innan han flyttade vidare till Modo.

Pettersson har också, precis som lillebror Elias, kvar lägenheten i Sundsvall och relationen till Timrå är fortfarande stark.
– Timrå har alltid en särskild plats hos Emil, men jag vill inte kommentera enskilda klubbar som vi för dialog med, säger agenten Altberg till kvällstidningen.

Vill du se honom i Timrå igen? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Jagade stortalangen har gjort sitt val – flyttar nu till Leksand: ”Ser fram emot det”

Få våra nyhetsbrev!