Jätteilskan mot NHL-laget – får svidande kritik efter förbjudna gesten mot svenskhjälten: ”Vilka jävla bebisar”

Först förlorade de mot Ottawa Senators.
Sedan toksågades Calgary Flames – för den förbjudna gesten mot svenskhjälten Filip Gustavsson.
”Jävla barn!”, skriver en ilsken supporter.

Filip Gustavsson fick förvisso hoppa in i Ottawa Senators senaste match, mot Vancouver Canucks, men det var i natt som han fick göra sin riktiga debut, då han fick starta matchen mot Calgary Flames. Då visade 22-åringen att han verkligen var värd chansen, genom att bli stor matchhjälte för sitt Senators. Talangen vann målvaktskampen mot landsmannen Jacob Markström, då han räddade 35 skott i 2-1-vinsten.

Blev hjälte direkt

En enorm milstolpe, så klart, och att få starta en NHL-match, och dessutom bli hjälte i debuten, är någonting som alla hockeymålvakter drömmer om. Och i NHL är dessutom standard att man får behålla matchpucken efteråt, som ett minne för bedriften. Detta gäller för utespelare som gör sitt första mål, eller assist, eller hattrick – och målvakter som vinner sin första match och håller sin första nolla.

Foto: Twitter

Men Calgary Flames hade andra tankar i natt, och försökte stoppa Gustavsson från att få pucken. Direkt efter att matchen var färdig så valde nämligen Flames svenskback Rasmus Andersson att plocka upp pucken och såg ut att åka med den in i avbytarbåset. Flera Ottawa Senators-spelare var snabbt på plats för att hämta pucken, och det krävdes viss ilska för att Flames-spelarna skulle släppa den.

Jättehatet efter gesten

Händelsen har fått stor spridning på sociala medier, och flera stora konton – däribland Spittin’ Chiclets, med över 315 000 följare på Twitter – har delat videon. Nu rasar supportrarna mot Flames förbjudna gest.

”Flames är den värsta organisationen någonsin”, skriver en användare.

”Det blir lättare och lättare att hata Flames”, skriver en annan.

”Det spelar ingen roll vilket lag det handlar om, det här är bara pinsamt”, skriver en tredje.

Foto: Twitter

När händelsen utspelade sig så reagerade kommentatorerna på det faktum att det faktiskt till en början var en svensk som hindrade en landsman från att få pucken.

”Det här är det absolut dummaste jag sett. Vilka jävla barn”‚ skriver en användare.

”Det där är så lågt. En målvakt som vinner sin första match i NHL förtjänar pucken som souvenir. Jag har aldrig sett ett lag sjunka så lågt förut. Patetiskt beteende”‚ skriver en annan.

LÄS MER: När NHL-målvakten mirakelräddades efter bloddramat – syddes med 300(!) stygn: ”Kan jag spela i tredje?”

Få våra nyhetsbrev!