Jaromir Jagrs helt underbara passning till alla NHL-klubbar – vädjar nu: ”Jag vet att jag är 50 år, men…”

Jaromir Jagrs helt underbara passning till alla NHL-klubbar – vädjar nu: ”Jag vet att jag är 50 år, men…”

50 år gammal.
Men Jaromir Jagr spelar fortfarande.
Och nu skickar han dessutom en underbar passning till alla NHL-klubbar.

Jaromir Jagr är verkligen ett unikum inom ishockeyn. Han gjorde sin debut i världens bästa hockeyliga i början av 90-talet och sen dröjde det hela vägen fram till slutet av 10-talet innan han lämnade.

Spelar fortfarande

Jagr var under många år en av världens absolut bästa spelare, och det är inte många som gjort mer poäng än matcher än legendaren. Och trots att han hunnit med att bli 50 år gammal så vägrar han att lägga ned hockeykarriären. 

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr poseerde för ett porträtt den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Efter att ha lämnat NHL för fem år sedan så vände han hem till moderklubben Kladno, som han dessutom är ägare till. Förra året var han med och spelade upp klubben i den tjeckiska högstaligan, och väl där gjorde han under vintern hela 19 poäng på 43 spelade matcher. Och kanske är det så att Jagr fortfarande drömmer om en återkomst till NHL.

Passningen till NHL-klubbarna

Just nu är fönstret öppet för alla klubbar att värva spelare som är free agents, och då passade Jagr på att skicka en underbar passning till alla general managers i ligan.

”NHL GM:s – jag är också en free agent, ännu en gång. Jag är 189 centimeter lång, 120 kilo tung, 50 år gammal, långsam, men stark och med bra händer. Kan bidra med rutin och vill helst bara spela hemmamatcher. Ring mig närsomhelst!”, skriver han i en Tweet som fått stor spridning.

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr blir intervjuad den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Jaromir Jagr tog även tillfället att ragga spelare, vilket troligtvis var syftet med tweeten från första början.

”Också… som ägare av en hockeyklubb i Tjeckien: Jag letar efter en bra back att värva, inget skämt…”

LÄS MER: Svenskstjärnan var i kontakt med lag i Sverige – men nobbade för KHL-kontrakt: ”Inte tjänat stora pengar”