Jaromir Jagrs brutala sanning om framtiden – 50-åringen ger nu svar på tal: ”Jag ska vara ärlig”

Han har hunnit bli hela 50 år.
Nu ger Jaromir Jagr nytt besked om hockeyframtiden.
– Om jag ska vara ärlig så vill jag inte ens, säger han till tjeckiska iSport.

Vi pratar om en av hockeyvärldens största genom alla tider när det handlar om ikonen Jaromir Jagr. Tjecken är en levande legendar med sina 24 säsonger i NHL och sammanlagt 1 733 matcher för Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Florida Panthers och Calgary Flames.

Jagrs karriär

På de matcherna har det blivit makalösa 1 921 poäng, fördelat på 766 mål och 1 155 assist. Med det är Jagr den näst bäste poängplockaren i hela NHL:s historia, efter den omänsklige Wayne Gretzky på 2 857 poäng.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr poseerde för ett porträtt den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

I dag har storstjärnan hunnit bli hela 50 år och ännu har hockeykarriären i gång. Sedan han lämnade NHL säsongen 2017/18 har Jagr återvänt till Tjeckien för att hjälpa moderklubben Kladno.

LÄS MER: Jaromir Jagrs helt underbara passning till alla NHL-klubbar – vädjar nu: ”Jag vet att jag är 50 år, men…”

”Vara ärlig”

Jaromir Jagr är inte bara ägare av klubben utan han har även levererat på isen med grymma 98 poäng på 159 matcher. Förra säsongen blev sammanlagt 48 matcher för 50-åringen men den här säsongen har ännu inte kommit till spel än.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr blir intervjuad den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Nu öppnar evighetsmaskinen upp om framtiden och det är ord som ingen hockeyälskare vill öppna. För nu kan tjecken trots allt ha gjort sin sista match i karriären.
– Jag saknar lust och motivation, säger han till tjeckiska iSport.cz.
– Det är absolut inte nära en comeback. Om jag ska vara ärlig vill jag inte ens komma tillbaka. Jag har inte motivationen, jag känner inte för det.

LÄS MER: SHL-profilens stora rädsla för Jaromir Jagr – efter förbjudna gesten mot ikonen: ”Hoppas han inte vet”

Jagr erkänner att mycket pekar mot att han till slut lägger skridskorna på den berömda hyllan och avslutar hockeykarriären vid 50 års ålder. Det innebär att vi snart får ta farväl av en av de allra största att sätta skridskor på is genom tiderna.

Hur mycket kommer du att sakna Jaromir Jagr som hockeyspelare? Dela artikeln och säg din åsikt!