SHL-profilens stora rädsla för Jaromir Jagr – efter förbjudna gesten mot ikonen: "Hoppas han inte vet"

SHL-profilens stora rädsla för Jaromir Jagr – efter förbjudna gesten mot ikonen: ”Hoppas han inte vet”

Han har skrivit på för Jaromir Jagrs klubb.
Men det finns en sak som Adam Brodecki inte vågar säga till tjeckiske legendaren.
– Jag hoppas att de inte ens vet om det, säger han till SportExpressen.

Senaste säsongen blev det spel i finska JYP men nu väljer Adam Brodecki att flytta vidare. Ny klubb och helt nytt land blir den här gången.

Ägs av Jagr

27-årige svensken, som har spelat i SHL för Brynäs, Växjö, Linköping och Malmö, har skrivit på tjeckiska Kladno. Den omtalade klubben som ägs av NHL-ikonen Jaromir Jagr.
– Jag är glad över att komma till Kladno. Jag vet inte mycket om staden eller landet ännu, men jag ser fram emot att få lära känna alla. Det kommer att bli mycket nytt, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.
– Jag ville testa något nytt. När Kladno hörde av sig hade jag en bra känsla och jag vill verkligen hjälpa laget. Jag skulle bli så glad om vi kunde nå någon form av framgång den här säsongen.

Adam Brodecki, Kladno
201126 Malmö Redhawks Adam Brodecki under värmningen före ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Malmö Redhawks den 26 november 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0021

Men det finns liten detalj som Brodecki skäms en aning för inför flytten till Kladno. När forwarden spelade för Malmö Redhawks bar han nummer 68 på ryggen, som en hyllning till sin egen pappa.

”Vågar inte”

Ett tröjnummer som han absolut inte kommer att välja i Tjeckien, på grund av att det är just Jagrs nummer.
– Det fick jag lära mig redan i Finland. Det var en tjeckisk lagkompis, Jan Scotka, som upptäckte att jag hade kvar 68 på mina skridskor och då fick jag klart för mig att 68 bär man inte i Tjeckien. Det är som att bära nummer 99 i NHL. Det händer bara inte, förklarar svensken för SportExpressen.

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr blir intervjuad den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Istället blir det nummer 71 för Brodecki, som är en hyllning till hans mamma istället.
– Det blir 71 i Kladno också. Jag spelade med pappas födelseår i Malmö, och bytte till mammas födelseår i JYP. Det gick bra och det fortsätter jag med, säger han till kvällstidningen.

Adam Brodecki hoppas nu till hockeygudarna att inte Jaromir Jagr får reda på att svensken har spelat med hans klassiska nummer på ryggen.
– Jag kommer nog inte ens våga ta upp att jag burit det numret. Jag hoppas att de inte ens vet om det, säger han i intervjun.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: SHL-lagets pinsamma jättetabbe får kritik – helt plötsligt dök ärkerivalen(!) upp: ”Väldigt oproffsigt”