SHL-lagets pinsamma jättetabbe får kritik – helt plötsligt dök ärkerivalen(!) upp: ”Väldigt oproffsigt”

Snacka om riktigt pinsamt misstag.
När Linköping HC helt plötsligt gav uppmärksamhet åt stora rivalen Vita Hästen.
– Jag tänkte att det var väldigt oproffsigt, säger LHC-supportern Filip Sehlstedt till Corren.

Även om det var längesedan som lagen spelade i samma serie så går rivaliteten mellan hockeyklubbarna Linköping HC och Vita Hästen många, många år tillbaka. Mellan städerna Linköping och Norrköping finns det en stark osämja.

SHL-tabben

Därför blir det så extra pinsamt när SHL-klubben bjuder på en sån här dundertabbe. För på LHC:s officiella webbplats dök det plötsligt upp något helgalet under onsdagen.

Mikael Johansson, LHC
150309 Vita Hästens assisterande tränare Mikael Johansson under matchen i kvalet till SHL mellan Rögle och Vita Hästen den 9 mars 2015 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145

SHL-legendaren Mikael Johansson har klivit in som ny assisterande tränare för J20-laget och presenteras med en ny bild bland ledarstaben. Men dumt nog har någon lagt upp en bild på Johansson iförd en Vita Hästen-jacka och det sticker rejält i ögonen hos supportrarna.

”Inte förvånad”

Bilden är från förra säsongen när Johansson var assisterande tränare hos Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. Men nog borde en helt annan bild ha använts på LHC:s hemsida.
– Först tänkte jag att det var väldigt oproffsigt. Speciellt när det är en så stor rival. Men jag är inte förvånad eftersom jag tycker hemsidan är väldigt rörig i allmänhet, säger supportern och klackledaren Filip Sehlstedt till tidningen Corren.

Mikael Johansson, LHC
150104 Vita Hästens assisterande tränare Mikael Johansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Vita Hästen den 4 januari 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Linköping blev också väl medveten om misstaget och agerade snabbt för åtgärda den pinsamma tabben.
– Alla bilder ligger i en gemensam databas för SHL och hockeyallsvenskan. Om de har lagt in en bild på honom så kan inte vi se det innan vi har aktiverat honom i vårt system och ibland ser vi det inte ens då. Men den ska bort, det ska jag fixa till, säger klubbens pressansvarige Gustaf Douhan till lokaltidningen.

Sagt och gjort försvann även bilden på Johansson i Vita Hästen-jacka på ledarsidan och det enda som syns nu tillsammans med hans namn är en tom ruta tillsvidare. Mikael Johansson gjorde hela 15 säsonger i SHL för Djurgården under sin aktiva spelarkarriär och levererade 437 poäng på 582 matcher.

Vad tycker du om den här pinsamma missen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sensationella ryktet: SHL-klubben försöker sig på jättefräckis – vill värva svenske NHL-stortalangen