Jagade NHL-svensken öppnar nu för två SHL-klubbar: ”De är jätteintressanta”

Han gjorde debut i NHL senaste säsongen.
Nu är Joel Kellman aktuell för återkomst till SHL – och två klubbar.
– Det är jätteintressanta föreningar båda två, säger han till Hockeynews.

Förra sommaren tog Joel Kellman steget över till Nordamerika och lämnade SHL. Förstå året utomlands blev succé direkt med NHL-debut.

Gjorde NHL-debut

Först blev det 16 poäng på 25 AHL-matcher för San Jose Barracuda innan han fick chansen i världens bästa hockeyliga. Kellman hann med 31 matcher i NHL och totalt 7 poäng innan ligan pausades på grund av coronavirusets utbrott.

Joel Kellman, NHL
Joel Kellman of Sweden during Beijer Hockey Games match between Czech Republic and Sweden on February 7, 2019 in Stockholm. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Svensken är också nöjd med sin debutsäsong i NHL och att fått ha upplevt barndomsdrömmen.
– Det var jättestort. Det är en dröm man haft sedan man var liten och något man jobbat för under hela karriären. Det var stort att få uppleva hemmamatcherna i SAP (Center) framförallt. Det var en helt okej säsong. Jag fick runt 30 matcher i NHL till slut, så det var jättekul. Det var det som målet när jag åkte över, säger han till Hockeynews

”Planen är att…”

Men framtiden är ändå högst osäker för 25-åringen som sitter på ett utgående NHL-kontrakt. Och riskerar att bli free agent i sommar.
– Planen och målet är att åka tillbaka till San Jose, det är det vi jobbar efter. Sen är det osäkert med coronaviruset överallt, så det går inte så fort framåt i förhandlingarna, men agenten för diskussioner fram och tillbaka. Jag hoppas att det löser sig till slut, säger han till hockeysajten.

Joel Kellman, Brynäs
180927 Brynäs Joel Kellman under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Växjö den 27 September 2018 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Kellman har senaste tiden kopplats ihop med flytt tillbaka till SHL igen. Där två klubbar pekats ut som väldigt intresserade och det handlar om HV71 och Rögle.

Aktuell för SHL

Svensken erkänner också att SHL är hans backup-plan om det inte skulle lösa sig med San Jose Sharks. Och att både HV71 och Rögle lockar.
– Det är jätteintressanta föreningar båda två. Det ligger bra geografiskt mot Karlskrona också, så det är två intressanta alternativ. Båda två är väldigt proffsiga klubbar. Rögle har kommit upp de senaste åren och gjort en väldigt bra resa och etablerat sig i toppen. HV har alltid varit en stormakt i svensk hockey. Det är två lag som vill vinna och siktar på SM-guldet. 

Joel Kellman har tidigare representerat Brynäs, Karlskrona, HV71 och Malmö Redhawks. Där han mäktat med 114 poäng på 196 matcher i SHL samt 48 poäng på 79 matcher i HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: Toppklubben nära jättevärvning – NHL-meriterade backen högaktuell för svensk hockey