Jagade målvaktslöftet nobbar flera SHL-klubbar – här spelar han nästa säsong

Jagade målvaktslöftet nobbar flera SHL-klubbar – här spelar han nästa säsong

.

Det blev tyvärr degradering för Timrå IK.
Men nu kommer ett glädjebesked för klubben.
Då jagade målvaktstalangen Victor Brattström nobbar flera SHL-klubbar och väljer att stanna kvar.

Även om Victor Brattström hade det omöjliga uppdraget att vara andremålvakt bakom Niklas Svedberg i Timrå, så imponerade den unge målvakten rejält och fick stå hela 23 SHL-matcher. Brattström gjorde det så pass bra att han till och med överglänste stjärnmålvakten Svedberg vid tillfällen.

Intresse från SHL

Men säsongen slutade i mörker med uttåg ur SHL efter kvalspel mot Oskarshamn. Brattström tvekade ändå inte och förlängde kontraktet snabbt.

För det saknades inte direkt intresse från SHL. Flera klubbar varav en var Färjestad ska ha varit intresserade av att värva 22-åringen, enligt HockeySverige.
– Det har funnits intresse från SHL, men vilka lag det handlar om vill jag inte gå in på utan det lämnar jag till min agent. Jag ska spela i Timrå nästa säsong och det känns grymt bra, säger målvaktslöftet till hockeysajten.

Victor Brattström, Timrå
190309 Timrås målvakt Victor Brattström jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Malmö den 9 mars 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Stannar i Timrå

Enligt Brattström själv var det en självklarhet att stanna kvar och följa med Timrå ned till HockeyAllsvenskan.
– Det är klart att det fanns en tanke på det när situationen kom, men när beslutet väl togs var det väldigt lätt faktiskt. Det känns fantastiskt bra att få fortsätta i Timrå, säger han till HockeySverige.

Victor Brattström, Timrå
190309 Timrås målvakt Victor Brattström inför ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Malmö den 9 mars 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Tänkt förstemålvakt

Och nu talar mycket för att unge Brattström blir Timrås förstemålvakt till nästa säsong i jakten på att återvända till SHL.
– För mig är det viktigt att få spela mycket nu och jag känner ett stort förtroende för Timrå. Samtidigt lägger de inte av nu bara för att de åkt ned, utan de vill framåt och jag vill framåt. Ur den aspekten är det här bra för båda och det var det som var det avgörande, säger 22-åringen till hockeysajten.

LÄS MER: Leksand värvar från värsta rivalen(!): ”Han är absolut toppklass”

KLART: Frölundas supervärvningar – hämtar hem guldhjältarna på monsterkontrakt