Jagade Jonathan Dahlén erkänner – därför nobbar han samtliga SHL-klubbar: ”Jag väntade på…”

Alla SHL-klubbar ville värva Jonathan Dahlén.
Han valde till slut Timrå och berättar nu varför.
– Det var viktigast för mig, säger han till Hockeysverige.

Han har varit vårens mest jagade hockeyspelare i Sverige. Samtliga SHL-klubbar hörde av sig till Timrå och ville värva Jonathan Dahlén.

Nobbar SHL-lag

Men på tisdagen kom det slutgiltiga beslutet att 22-åringen väljer att nobba alla intresserade och stanna kvar i HockeyAllsvenskan med Timrå ytterligare en säsong. Ett beslut som ändå förvånar många då Dahlén med stor sannolikhet hade blivit en stjärnspelare i SHL.

Jonathan Dahlén, Timrå
191002 Timrås Jonathan Dahlén och Jens Lööke jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 2 Oktober 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Nu förklarar forwarden som gjorde 77 poäng på 51 matcher den gångna säsongen sitt beslut.
– Egentligen har jag bara väntat på San Jose och om de ska dra igång säsongen där borta. Nu när det lutar mot vad det gör där borta kände jag efter att jag haft möte med Timrå, inte bara ”Nubben” (Kent Norberg, sportchef) utan några fler inom klubben som hjälper till med sponsring och så vidare, att det då kändes väldigt spännande med att spela i Timrå kommande säsong. De sa att klubben siktade på att gå upp och då sa jag att det skulle vara värt att vara med på den resan, stanna ett år till bara för att få gå upp, säger han till Hockeysverige.

Dahléns plan

Det stora målet med kommande säsong är att gå upp till SHL med Timrå. Men för Dahléns personliga utveckling så blir det även väldigt viktigt med den fysiska delen.

Jonathan Dahlén, Färjestad, SHL
191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Också en avgörande faktor till att han valde att stanna i Timrå.
– Jag vill gå upp i SHL med Timrå. Sedan handlar min utveckling om fysen och inte isen. Det är i gymmet och med fysen som jag måste jobba på och inte främst på isen. Det här har jag möjligheten att göra i Timrå, att kunna bygga upp mig under säsongen och bli otroligt stark. Sedan utvecklas man såklart vart man än spelar, men det fysmässiga är det som var viktigast för mig. Vi har jättebra fystränare i Timrå och har möjligheten att träna både innan och under säsong. Dessutom har jag en hel sommar till på mig om vi inte skulle gå upp och göra mig redo för att spela någon annanstans, säger han till hockeysajten. 

”Bäst för mig”

För den stora planen är att göra sig så redo som möjligt för att ta klivet över till Nordamerika och prestera på den allra högsta nivån. Dahlén erkänner också att hans NHL-klubb San Jose Sharks varit förstående och stöttande i beslutsfattandet om den kommande säsongen.
– Nu är det väldigt mycket med Corona och allt sådan där borta, man ska göra klart med den här säsongen, nästa säsong, draft och allt sådant. Klart att jag har känt förtroende från San Jose, absolut, och det känns som de tror på mig väldigt mycket. Jag har upplevt San Jose som väldigt stöttande i allt det jag gjort. Klart att jag vill spela där en dag, men jag har ingen brådska. Jag vill utvecklas i lugn och ro och göra det som känns bäst för mig, säger han i intervjun.

Jonathan Dahlén har redan testat på hockeyn i Nordamerika men nådde aldrig NHL-debuten utan fick nöja sig med 59 matcher och 35 poäng i AHL. Nästa gång han flyttar över är det för att gå rakt in i NHL med Sharks.

LÄS MER: Dumpade SHL-veteranens attack – toksågar svenske tränarprofilen: ”Han var jävligt obehaglig”