Henrik Lundqvists tydliga besked – efter NHL:s nya beslut om framtiden: ”Med tanke på läget så...”

Henrik Lundqvists tydliga besked – efter NHL:s nya beslut om framtiden: ”Med tanke på läget så…”

NHL har gett besked om framtiden.
Men Henrik Lundqvist stannar i Sverige.
– Med tanke på läget i New York så stannar jag hemma, säger han till SVT.

Coronavirusets massiva spridning runt världen har under våren fått idrotten att pausas eller ställas in helt. NHL valde att pausa alla matcher, och ett besked om vad som händer med ligan har dröjt.

Nya beskedet

Det har varit komplicerat, då slutspelspositioner och slutplaceringar har stor påverkan på saker som spelarövergångar, löner och startnummer i draften. Men under tisdagskvällen kom beskedet.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
180720 New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist under Lundqvist Goalie Camp den 20 juli 2018 i Öckerö. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

Det blir ett slutspel, med 24 lag i stället för 16, med start i sommar. Åtta lag är direktkvalificerade till åttondelsfinaler, samtidigt som 16 gör upp om de åtta resterande platserna.

Lundqvists beslut

Ett välkommet besked för många – men trots beslutet så väljer Henrik Lundqvist att stanna i Sverige.

– Med tanke på läget i New York så stannar jag hemma. Och det tror jag de flesta svenskar gör. Det finns bättre möjligheter här, säger han till SVT, enligt TT.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Enligt NHL får lagen i början av juni börja träna ihop i små grupper, och kollektiva träningar, med samtliga spelare, får arrangeras tidigast den 1 juli. När slutspelet drar igång återstår att se, precis som det gör med hur matchserierna kommer se ut.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!