Dumpade SHL-veteranens attack – toksågar svenske tränarprofilen: ”Han var jävligt obehaglig”

Fem år har gått.
Nu rasar Mattias Karlsson mot dåvarande HV71-tränaren Andreas Johansson.
– Jag tyckte han var jävligt obehaglig, säger veteranen till Hockeypuls.

Det var under 2015 som Mattias Karlsson, då 30 år gammal, oväntat bröt sitt kontrakt med HV71 för en flytt till KHL. Ett år återstod på kontraktet, och rykten gjorde sig gällande att ett bröt brutit ut mellan backen och dåvarande tränaren, profilen Andreas Johansson.

Stora kritiken

De båda dementerade dock någon spricka, och sedan dess har det varit tyst. Men nu riktar Karlsson, som under våren dumpades av Leksand, stor kritik mot sin förre tränare.

200229 Leksands Mattias Karlsson deppar efter 8-2 förlusten i ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 29 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

I Hockeypuls podcast rasar mot hur Johansson var under tiden i HV71.

– Jag tycker att han var ganska dålig på att hantera folk. Man kände sig jävligt osäker runt honom, säger han.

”Han var jävligt obehaglig”

Han menar även att det fanns stora brister i kommunikationen.

– Jag tyckte han var jävligt obehaglig. Jag kände mig så osäker runt honom, allt han gjorde och sa, små pikar och kommentarer. Han körde NHL-stuket med härskarteknik, säger Karlsson.

200218 Leksands Mattias Karlsson tejpar klubban innan ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Rögle den 18 februari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Andreas Johansson, numera scout i KHL, svarar dock på kritiken genom att kalla Karlsson för ”lat och otränad”.

– Man har inte tid att lalla med någon som dessutom tjänar runt 200 000 kr. Det är jobbigt att se en spelare vara så pass bekväm då. Jag är tränare och inte dagisfröken. Fråga fansen, ska man inte ställa krav på spelare som tjänar 200 000 kr i månaden?, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!