IOK-höjdaren till attack mot NHL: ”Ni har svikit alla fans”

Det blir inga NHL-spelare i OS nästa år. Det får en av Internationella Olympiska Kommiténs (IOK) styrelsemedlemmar Dick Pound att se rött.
– Det finns ett pris för att ignorera sina spelare och fans, säger han till Sportsnet.

Det var i april som NHL gav det slutgiltiga beskedet. Ligan släpper inga spelare till OS i Pyeongchang i februari nästa år, någonting som har upprört en mängd NHL-stjärnor bland dessa Erik Karlsson och Alexander Ovechkin.
– OS är en viktig chans för oss att visa upp sporten för resten av världen. Att ge alla hockeyälskare chansen att se de bästa spelarna på en och samma plats. Det går helt enkelt inte att hitta ett bättre sätt att marknadsföra sporten och det kan bli förödande konsekvenser om de bästa spelarna inte får möjlighet att vara med, sa Karlsson då till ESPN.

Beslutet har fått IOK-höjdaren och kanadicken Dick Pound att rasa. Han säger till Sportsnet att NHL kommer få ångra sig i det långa loppet då man inte släpper sina spelare till OS.
– Man har svikit alla fans i Nordamerika och globalt, och de har svikit alla spelare som vill ha den unika chansen att representera sitt land i OS. Det leder i slutändan till dåliga affärer för det finns ett pris för att ignorera sina spelare och fans, och det är någonting de måste tänka på. Men det har de inte, säger Pound till Sportsnet.

LÄS MER: Nya OS-beskedet: NHL stoppar ännu fler spelare från turneringen