Inge Hammarströms stora irritation efter hyllade tv-serien om Börje Salmings liv – ryter nu till: ”Det var en katastrof”

Tv-serien om Börje Salming har hyllats av många.
Nu avslöjar förre lagkamraten sin stora irritation efter tv-serien visats i Viaplay.
– Det var verkligen katastrof hur det var, säger han till Expressen.

Den bortgångna Börje Salming var en av vår tids största idrottshjältar i Sverige. Han bröt ny mark i Nordamerika för svenska hockeyspelare och blev en blågul pionjär i det brutalt tuffa NHL.

Salmings liv

Nästan exakt ett år efter Salmings bortgång kom tv-serien om ikonens liv och karriär, som fick namnet ”Börje – The Journey of a legend”. Tv-kanalen Viaplay har hyllats för tv-serien och miljontals svenskar bänkade sig hemma i tv-soffan för att titta.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, tv-serie

En som både var med Börje Salming i Nordamerika på 70-talet och även hade en liten roll i tv-serien var den förre lagkamraten Inge Hammarström. Och visst har han märkt av att tv-serien gjort honom känd igen.
– Ja, nu kommer ungdomar fram och vill ta selfies och ha autografer. På matcher i Gävle ser jag folk med Brynäströjor med Salming och Hammarström på ryggen. 50 år senare – det är häpnadsväckande, säger han i en intervju med Expressen.
– Det är förstås jättekul att detta blir levande för många generationer efteråt. Många har nu fått se vilken otrolig resa vi gjorde.

”Fruktansvärt”

Hammarström erkänner också att det var märkligt att se sig själv och sitt liv i en tv-serie.
– Det är lite svårt, haha. Jag har ju varit med om allt det där i verkligheten. Ibland när jag satt och tittade fick jag en tår i ögonen, berättar han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Inge Hammarström, Börje Salming
230211 Toronto Maple Leafs coach Inge Hammarström under ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

Men alla som sett tv-serien om Börje Salming har också fått se baksidan av NHL. Och hur den stenhårde Toronto Maple Leafs-ägaren Harold Ballard misskötte laget och var direkt elak mot spelarna, ett agerande som väcker stor irritation hos Inge Hammarström än i dag.
– Det var fruktansvärt uselt ledarskap. Vi hade ett bra lag, men Ballard förstörde det när han började rensa bort spelare. När vi kom dit då satt han i fängelse för skattebrott och andra grejor. Det var helt otroligt egentligen, säger han till kvällstidningen och öppnar upp om sina känslor.
– Jätteirriterad. Vi hade flera bra spelare, genuina hockeykillar och väldigt bra människor. Jag och Börje blev väldigt väl omhändertagna av spelarna i laget och det gav oss trygghet och självförtroende. När vi frågade de rutinerade kanadensarna om Ballard så skakade de bara på huvudet och sa: ”Han är galen”. Det var verkligen katastrof hur det var.

Vad tycker du om tv-serien med Börje Salming? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Peter Forsbergs öppenhjärtiga bekännelse om Mats Sundin och Börje Salming berör alla hockeyälskare: ”Var precis som jag”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev